Debbie is de oprichtster van Lois Lee Pure Skinfood, een meukvrije skincare lijn voor een gezonde en stralende huid..  Omdat ik zelf een enorme fan ben van haar producten vroeg ik haar mee te doen aan onze Moederdag Be Kind actie,  in de Be Kind Kit vind je daarom een mooie kortingsbon voor de travel kit van Lois Lee.
Q: Hoe ben jij kind voor jezelf?
A: Ik probeer het Be Kind principe zowel privé als in mijn werk toe te passen. Het mantra 'als je niets aardigs kunt zeggen, zeg dan niets' gaat regelmatig door mijn hoofd en dat probeer ik mijn dochter Loïs van 13 ook mee te geven. Daarbij vind ik het ook belangrijk om 'kind' naar mijzelf te zijn door goed voor mezelf te zorgen.

Q: Maak jij bewust tijd om voor jezelf te zorgen?
A: Ja absoluut, zo belangrijk! Als ik niet lekker in mijn vel zit kan ik ook niet leuk zijn voor mijn omgeving. Ik maak tijd om te mediteren, te sporten, te wandelen in de natuur, over het algemeen gezond te eten, te luisteren naar mijn lichaam en af en toe eens een saunaatje te pakken. En natuurlijk is het Loïs Lee beauty ritueel ook helemaal gemaakt om juist even tijd voor jezelf en je huid te nemen en de dag bewust te beginnen of 's avonds de drukte van de dag van je af te laten glijden.
Q: Wat vind jij het allerleukste aan ondernemen?
A: Oeh, er zijn zoveel dingen die ik leuk vind. Ik kan niet kiezen :-) Ik vind het heel leuk dat ik mijn creativiteit kwijt kan (in bijv. bedenken van nieuwe producten of concepten) en dat het me ook vrijheid geeft om mijn leven op mijn manier te leven. Als ik eens geen zin heb om aan het werk te gaan, maar liever in het bos ga wandelen of koffie drinken met een vriendin, dan kan dat gewoon. Daarbij geeft het me ontzettend veel voldoening om een positieve bijdrage te leveren aan onze wereld.
Q: Heb je een tip voor andere ondernemende moeders?
A: Vind ik een moeilijke vraag omdat het moederschap en ondernemen voor mij heel natuurlijk samen gaan. Wat misschien een leuke tip is om je kind(eren) bij je business te betrekken, als dat mogelijk is natuurlijk. Loïs krijgt regelmatig een taakje van mij (onlangs bijvoorbeeld de bloemenzaadjes voor #savethebees in zakjes doen die aan iedere bestelling toegevoegd worden). Zo krijgt ze meer feeling met waar ik allemaal mee bezig ben. En kon ze vorig jaar zelfs een heel mooi verslag over mij en mijn missie schrijven. Omdat ze snapt waar ik mee bezig ben.
Q: Welke moeder vind jij The Momb?
A: Ik dacht direct aan Saskia Fun. Tot voor kort een alleenstaande moeder (ze heeft inmiddels een hele leuke relatie)  waarbij de vader helemaal niet meer in beeld is. Zij heeft jarenlang de zorg voor haar 3 kinderen (met alle 3 een 'rugzakje') gehad terwijl zij daarnaast ook fulltime werkte en super positief bleef. Ze heeft een eigen platform op Facebook (BeFuntastic) waarop zij dagelijks positiviteit deelt en voor veel mensen een inspiratiebron is. Wat mij betreft is Sas echt The Momb!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Elke van Innerdoorway Retreats

Vrouwen die hun hart volgen, wij houden ervan! Dit keer interviewen we Elke die met haar bedrijf Innerdoorway Retreats meditation & boxing retr...

She Rocks! Q & A met Lotte van Hartje Amsterdam

Lotte is het brein achter Hartje Amsterdam.  Zij maakt voor ons de I ROCK & BE KIND armbandjes, daarnaast geeft ze mindfulness lessen en is ze ...