Lotte is het brein achter Hartje Amsterdam.  Zij maakt voor ons de I ROCK & BE KIND armbandjes, daarnaast geeft ze mindfulness lessen en is ze moeder van 2 kindjes.
Q: Ben jij lief voor jezelf, of kan het liever?
A: Ik ben wel lief voor mezelf. Maar ik ben ook een perfectionist. Altijd is daar die innerlijke criticus.. die vindt dat dingen beter of mooier kunnen. Tegelijkertijd weet ik hoe belangrijk het is om te genieten in plaats van te streven naar perfectie. En heb ik geleerd om goed voor mezelf te zorgen. Door mijn grenzen te bewaken, kruizen in mijn agenda te zetten en me bewust te zijn van de keuzes die ik maak in het leven. En door die perfectionista in me zo nu en dan te negeren. Mijn kinderen helpen me daarbij. Als ik relaxed ben, dan zijn zij het ook. En als ik struikel over het speelgoed dan kan ik me daar over opwinden en gaan opruimen maar ik kan er ook om lachen en het lekker laten voor wat het is. Choose your battles denk ik dan.
Q: Wat is voor jou lief zijn voor jezelf? Wat doe je dan? Of juist niet?
A: Het leven met 2 kleine kinderen vind ik soms best een uitdaging. Me-time is voor mij heel belangrijk. Rituelen als een gezichtsmaskertje of voetenbadje, een cappuccino in de zon terwijl mijn dochtertje van 2 haar middagdutje doet. Met regelmaat beoefen ik yoga of mediteer ik. Tegelijkertijd houd ik van een wijntje of een avondje uit terwijl de oppas bij de kindjes is. En ieder jaar ga ik een lang weekend naar Barcelona met een vriendin om op te laden. Ik voel me daar nooit schuldig over. Door tijd voor mezelf te nemen, blijf ik die moeder die ik graag wil zijn. Lekker in mijn vel, in contact met mezelf en met aandacht voor mijn kinderen.
Q: Wat doe jij tegenwoordig anders dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden?
A: Ehh wat niet?! Ik sta zo anders in het leven dan 5 jaar geleden. Ik had een baan in de commerciële wereld, een druk sociaal leven, reisde veel en had in de tussentijd ook nog even een kind op de wereld gezet. Terwijl een moeder in de zandbak vroeg hoe het met me ging, barstte ik in huilen uit. Een burn-out heeft me uiteindelijk op een yogamat op Bali gebracht. Daar ontdekte ik dat mijn leven anders moest. Het roer ging om. Ik ben mezelf gaan afvragen waar ik echt happy van wordt en niet veel later is Hartje Amsterdam geboren. Een betekenisvol sieraden label waarmee ik mensen wil laten stil staan bij wat belangrijk voor ze is. Om dat vervolgens door mij op een armbandje te laten zetten. Daarnaast geef ik Mindfulness en binnenkort ook Yoga lessen. Om ook anderen uit te nodigen de stilte in zichzelf op te zoeken en te ontdekken waar hun passie ligt. Door de vrijheid die Hartje Amsterdam me geeft kan ik veel tijd met mijn gezin doorbrengen. Ik haal mijn zoon iedere dag zelf uit school en als het mooi weer is stappen we spontaan op de fiets voor een picknick in het park.
A: Wat draagt Hartje Amsterdam bij aan het thema #BeKind?
Q: Met Hartje Amsterdam wil ik vrouwen laten stralen en ze inspireren hun hart te volgen. Be Kind sluit daar mooi bij aan. Wees lief voor jezelf. Je doet het goed! Ik geloof dat als je goed voor jezelf zorgt, je dat ook overbrengt op anderen. En zo wordt de wereld om je heen vanzelf een stukje mooier. Lief zijn voor jezelf vertaal ik als bewust te leven en kleine rustmomenten in te bouwen in je drukke bestaan. En jezelf af te vragen "Wat heb ik op dit moment nodig? Waar word ik gelukkig van?" Het Be Kind armbandje is een mooie reminder.
Q: Welke mama vind jij echt The Momb en waarom?
A: Mijn eigen moeder vind ik echt The Momb! Mijn grote voorbeeld. Al begrijp ik af en toe niet waar ze de energie vandaal haalt. Ik ben heel vrij en liefdevol opgegroeid, aan een dijkje in de middle of nowhere. Mijn moeder stopte met werken toen ze 3 kleine kinderen had, ze naaide onze kleding zelf, ik had de mooiste traktaties en gaf de coolste kinderfeestjes. Denk aan een zelfgemaakt levend ganzenbord of playbackshow compleet met podium en discoballen. Ik doe het haar allemaal niet na maar heb veel bewondering voor haar. Zoveel liefde! En nog steeds hoor. Als ik een griepje heb dan staat ze binnen mum van tijd op de stoep met een pannetje soep. Mijn moeder zorgt voor plezier en harmonie. Zo rijdt ze het land door om met haar kleinkinderen K3 te zien optreden en met kerst boekt ze als verrassing een sprookjesachtig hotel voor de hele family.
Je ontvangt het Be Kind armbandje t/m 7-5  gratis bij je bestelling van de Be Kind Kit.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

She Rocks! Q&A met Debbie van Lois Lee Pure Skinfood

Debbie is de oprichtster van Lois Lee Pure Skinfood, een meukvrije skincare lijn voor een gezonde en stralende huid..  Omdat ik zelf een enorme fan...

She Rocks! Q & A met Iris van The Color

Iris Poldervaart is Creative Director van The Color en moeder van zoontje Skyler (geboren in 2013). In de Be Kind Kit vind je een kortingsbon van m...