Het is half 11 ’s ochtends als ik de lange oprijlaan, omringd door hei, richting de retreat locatie oprijd. Ik heb er zin in - maar voel ook een lichte spanning in mijn lichaam. Langzaam glijdt de drukke ochtend van me af; mijn laatste spullen inpakken, nog een paar telefoontjes plegen en dan snel de auto ophalen. Wat is het hier móói. De Gooise hei rondom de buitenplaats waar we verblijven dit weekend kleurt magisch lichtpaars in de ochtendzon.Ik voel een lichte opwinding en spanning als ik denk aan wat me te wachten staat de aankomende dagen. Met welk gevoel zal ik zondagmiddag weer terug naar huis rijden? In hoeverre ga ik inzichten opdoen rondom mijn persoonlijke ontwikkeling? Wat ga ik tegenkomen in mezelf? Ik verheug me ook op de bijzondere vrouwen die ik ga ontmoeten dit weekend. Want één ding weet ik zeker: wie dit aandurft, én het zichzelf gunt, is sowieso een held. 
 
Na een warm onthaal met zalige chocoladecakejes en thee (het gaat hier over selfcare hè) beginnen we met een korte meditatie. Ik neem alle vrouwen, allemaal met hun eigen verhaal, in me op, haal diep adem en voel dat ik steeds meer ontspan. Ik kijk om me heen; alles op deze plek is fijn, lekker en comfortabel. Van het prachtige huis midden in de natuur en het verrukkelijke eten (ik noem het soul food) tot de zachte banken die vragen om uren lezen in een goed boek. Het huis is warm en ruikt naar de essentiële oliën van Rock Your World. Za-lig. Als dit een optelsom van zelfliefde is, mag ik hier dan eeuwig blijven?  

We zitten in een cirkel, omringd door zachte dekens, kussens en kristallen. Coach Guusje, in een prachtige kaftan, straalt het soort zachtheid, vertrouwen en kracht uit waar je energie van krijgt. We beginnen aan onze eerste schrijfopdracht, vele zullen volgen. De coachingsessies zijn bijzonder, helend en soms confronterend. Verhalen komen los, ik voel dat we allemaal hetzelfde zijn. Het geeft me kracht. Als ik op dag twee wakker word in mijn fijne kamer, heb ik zin in de nieuwe sessies. Ik schrijf in mijn boekje waar ik over gedroomd heb. Mijn pen maakt dit weekend overuren. Heerlijk om zo veel te schrijven. Het maakt mijn hoofd leeg, merk ik.

De groep voelt als een soort ancient sisterhood. We delen verhalen, patronen die we willen doorbreken, grootse dromen die we waar gaan maken. We eten samen, maken een wandeling over de hei, we lachen en we huilen. Praten blijkt heel waardevol, maar onderschat stilte niet. Ik merk dat de stiltewandeling, yogales en even lekker dansen in het gras net zo helend zijn. Het geeft zo’n lekker gevoel dat alles er gewoon mag zijn: een deel van het programma overslaan omdat je heel veel zin hebt om even te slapen. Alleen een wandeling maken, of juist even kletsen met Rock Your World’s Hanneke. It’s all good.


Op dag drie komt ineens het besef: natuurlijk, dit is een compleet verzorgd retreat met een programma, maar: ik kan dit 1 op 1 toepassen op mijn persoonlijke leven. Liefde is overal, en echt goed voor jezelf zorgen heeft altijd prioriteit. Thuis én op je werk. In welke situatie je je ook bevindt. Sterker nog: het is zo’n beetje het enige wat je zou moeten van jezelf. Ja, zelfliefde rocks. Met een hoofd vol waardevolle inzichten, een rustig lijf en een concreet persoonlijk plan (Guusje, Hanneke en alle geweldige vrouwen; bedankt!) ga ik weer naar huis. Dit was precies wat ik nodig had. Ready to rock the world, I’ve got this. 
Ben jij nieuwsgierig geworden? Op 4 november 2018 organiseren we een vervolg op dit retreat #2 Get the Love you want. Bekijk hier het one day retreat!

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Bianca Coorengel

Bianca Coorengel ken ik nu een aantal jaar, haar Yin lessen en workshops zijn 1 van de betere (en daarom MEGA populair)  en we wilden al een hele t...

Groot interview in het jubileum nummer van de Happinez

Zo hey, wat ben ik trots. Ik sta gewoon met mijn verhaal in het jubileum nummer van de Happinez. Heel spannend ook om je verhaal zo te delen. Hebbe...