Bianca Coorengel ken ik nu een aantal jaar, haar Yin lessen en workshops zijn 1 van de betere (en daarom MEGA populair)  en we wilden al een hele tijd samen iets doen. Dat is er nu ein-de-lijk van gekomen! Bianca is expert in rust vinden en daarom heb ik haar  gevraagd speciaal voor RYW een 5-daagse meditatie challenge samen te stellen. Tijd om Bianca beter te leren kennen!
Q: Waarom doe je wat je doet?
A: Ik heb zelf het zoekende pad naar rust gevolgd en zo langzaam is erin geslopen dat ik Yin Yogalessen ben gaan geven, daarna meditatiecursussen en coaching.
Ik ben oefeningen gaan delen vanuit mijn hart / gevoel. Als ik coach of les geef ben ik volledig in het moment en ik deel wat er op dat moment nodig is. Mijn groepen groeiden snel en zo kon ik mezelf ook volledig gaan richten op mijn bedrijf B in progress. Ik word er zo blij van om dit werk te doen, hoe erop gereageerd wordt, hoe het anderen inspireert en helpt in de zoektocht naar rust. Dat geeft veel voldoening!
Q: Wat heeft mediteren je opgeleverd?
A: Meer rust in mijn leven! Mijn bewustzijn is vergroot. Ik heb geleerd met aandacht in het moment te leven en daardoor meer rust in mijn hoofd gekregen. Ik sta veel meer in verbinding met mijn gevoel en behoeften, daardoor is het makkelijker om mijn grenzen te bewaken. Dat levert energie op en veel meer balans tussen hoofd – hart. Zo gebruik ik wel nog steeds praktisch het hoofd, maar beperkende gedachten neem ik niet meer zo serieus. Ik leef daardoor vanuit mijn intuïtie en gevoel.
Q: Wat is de gouden tip voor beginners?
A: Maak er een routine van in je dagritme! Wist je dat je 21 dagen nodig hebt om er een gewoonte van te maken? Discipline is dus nodig als je wat wilt veranderen! Start je dag bijvoorbeeld op de rand van je bed, met je voeten op de grond en observeer je ademhaling en je lichaam(sgevoel). Je kunt voelen wat je nodig hebt die dag, een intentie plaatsen en dit meenemen je dag in.
Q: En als het dan nog niet lukt?
A: Neem je voor om alleen voor vandaag, 1 minuut te gaan zitten en je ademhaling te gaan volgen. Alleen voor vandaag! Zo maak je de drempel niet te hoog voor jezelf of het voornemen te groot. Als het morgen weer een nieuwe dag is neem je op die dag ook weer voor alleen voor vandaag 1 minuut te gaan zitten en je ademhaling te volgen.
Q: En als je weinig tijd hebt?
A: 1 minuut dus! Die heb je wel toch?
Q: Wat is je lievelings boek?
A: Kinderen van moeder Aarde van Thea Beckman
Als jong meisje heeft dit boek mij zo geraakt en geïnspireerd, ik lees het af en toe nog steeds. En telkens opnieuw haal ik er weer inzichten uit. Mooi hè zo’n kinderboek
Q: Wie inspireert jou?
A: José Antonia Manchado, Carolina Bont, Anat Geiger, Mooji en Brené Brown. Van deze leraren heb ik veel geleerd en leer ik nog steeds!
Doe je ook mee met de mediatie challenge? Hier vind je meer info! En toe aan extra selfcare? Bianca en ik organiseren samen The Ultimate Selfcare Eve bij House of Sukha.
 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Anouk van happysleeper.nl

Anouk heeft het platform www.happysleeper.nl gelanceerd. Hier verzamelt ze kennis en schrijft ze artikelen over slaap en ontspanning en hoe je die ...

RYW Selfcare Retreat #gettheloveyouwant review

Het is half 11 ’s ochtends als ik de lange oprijlaan, omringd door hei, richting de retreat locatie oprijd. Ik heb er zin in - maar voel ook een li...