Heb jij ook de Selfcare Journal en wil je graag weten hoe ik 'm invul? Onderstaand de stappen die ik heb genomen + vind onderaan de kristal die past bij jouw intentie voor het nieuwe jaar.
Heb je 'm al ingevuld? No worries, met onderstaande tips, vul je 'm gewoon aan. Je journal hoeft ook niet netjes te blijven. Sterker nog, ik moedig je aan om er extra informatie bij te zetten. Zet bijvoorbeeld onder Januari de thematiek van Steenbok (het teken van de dierenriem waar de Zon nu in staat). Lees hier meer over Steenbok. 
Waarom heb je de Selfcare Journal gekocht?
Het is altijd goed om te weten waarom je iets hebt gekocht, als je namelijk weet waarom je iets gaat doen, heb je veel meer kans dat je het ook daadwerkelijk uitvoert. Wat is jouw verlangen achter de aankoop? Wat hoop je dat de Selfcare Journal je brengt en wat gebeurt er als je dit hebt?
Kom in beweging en bepaal je intentie
Wanneer ik in beweging kom heb ik vaak de beste ideeën. Ik ben iemand die gauw in haar hoofd zit, door te bewegen help ik mezelf meer in mijn lijf te komen. Ik hou enorm van muziek dus zet graag een uptempo lied op om in de mood te komen (bijvoorbeeld DUA LIPA). Als ik meer tijd heb, doe ik ook graag een online yoga practice, ga ik trampoline springen of hardlopen. Mijn intentie komt meestal vanzelf, maar mocht ie bij jou nou niet direct komen schrijf dan een aantal woorden op die jij belangrijk vindt, bekijk ze daarna 1 voor 1 en kies er dan 1 uit die je het mooiste lijkt. Deze schrijf je helemaal voorin je boekje op, er is geen regel voor, ik heb 'm bij mijn naam en Sterrenbeeld geschreven. Het liefst kies je 1 woord, maar 2 is natuurlijk ook goed. Mijn intentie/ woord (ik gebruik alles door elkaar: verlangen, intentie, woord, droom etc.) voor 2020 is FUN. Als ambitieuze Steenbok (= hele serieuze energie) kan ik namelijk veel te serieus zijn. In 2019 heb ik mij in een reading laten vertellen dat Louie mijn energie oppakt en dat ik meer lucht kan aanbrengen zodat hij dit van mij leert.
Wat zou je in 2020 graag willen doen of beleven? 
Onder je startpunt schrijf je je goede voornemens op. Lees ze nog eens door als je ze hebt opgeschreven, matchen ze met je intentie? Een greep uit mijn goede voornemens:
Een weekendje alleen weg met Clint (hebben we in 2019 niet gedaan en verlang hier intens naar!)
Meer bewegen! Ik laat sport in een druk schema als eerste vallen, ik ren hier en daar wel een rondje en doe aan yoga, maar zeker niet consequent, terwijl ik zo oplaad van bewegen. 
Iedere dag plezier maken. 
Kleine stapjes- selfcare goals per seizoen
Een duurzame verandering gaat gepaard met kleine stapjes. Wat zou, in iedere geval de komende 90 dagen, realistisch zijn als het gaat om het uitvoeren van je doelen? En heb je ze afgestemd op het seizoen? Zo staat de winter voor verstilling, reflectie en persoonlijke groei, een perfect moment om die ene verdiepende workshop die je altijd al hebt willen doen, daadwerkelijk te doen. Waarschijnlijk heb je in januari en februari ook minder verplichtingen en dus meer tijd? Maak jouw selfcare goals voor de winter realistisch en klein. Sta jezelf ook toe om fouten te maken. Misschien lukt het niet iedere dag, juist daarom heb ik het per seizoen ingedeeld! In de Selfcare Journal geef ik al een aantal laagdrempelige selfcare goals, maar ik doe je graag nog een aantal suggesties:
minimaal 2 avonden per week om 21:30 uur in bed liggen
een date night plannen met je grote liefde of beste vriendin (selfcare hoeft niet alleen met jezelf!)
1 op 1 aandacht geven aan een persoon die je dierbaar is
Hoe ga jij jouw doel bereiken?
Alles wat je aandacht geeft groeit, maar je kan niet alles tegelijk laten groeien. Welke handeling die je nu dagelijks uitvoert zou je kunnen vervangen door een handeling die je dichterbij je selfcare goal brengt? Een voorbeeld uit mijn Selfcare Journal:
Selfcare Goal: minimaal 3 avonden per week om 21:30 uur naar bed.
Dit ga ik doen om dit te bereiken: niet meer 's avonds werken.
De vraag die ik dan heb aan mezelf: hoe kan ik mijn tijd beter plannen zodat ik 's avonds niet meer hoef te werken en/ of kan het zijn dat ik teveel wil qua werk en moet ik keuzes gaan maken? Work/Life is bij mij altijd work in progress en ik probeer hier heel mild voor mezelf te zijn. De ene dag lukt het wel, de andere dag lukt het niet. Het hoeft ook niet binnen 1 week te lukken, als ik aan het eind van 2020 maar vooruitgang heb geboekt op het vlak van plannen :)
Hoe ik de rest invul (met betrekking tot de Maan) ga ik je o.a. leren tijdens de Moon Club. Inschrijven doe je via deze link.
Tot slot, bij mijn intentie (FUN) heb ik een kristal uitgezocht - Groene Aventurijn. Een kristal is een reminder voor hetgeen jij jezelf wenst, iedere keer als jij het kristal ziet of vasthoudt denk je aan de intentie die jij voor jezelf hebt, zo (her)programmeer jij je hersenen. En hoe vaker je iets herhaalt hoe meer je het integreert in je leven! Sowieso draag ik een armbandje met Groene Aventurijn, maar ik heb 'm ook zo vaak mogelijk bij me of leg 'm op mijn nachtkastje (zo denk ik aan in ieder geval aan mijn intentie vlak voor ik ga slapen en als ik weer wakker wordt).
Check het lijstje hieronder voor een kristal die past bij jouw intentie.
Loslaten - Groene Calciet staat voor loslaten, vooral op het gebied van (liefdes) verdriet. Sowieso is groen de kleur van een nieuw begin.
Balans - Lepidoliet brengt rust in drukke tijden. Plaats 'm onder je kussen of draag 'm in je zak voor het verminderen van stress en bezorgdheid
(Zelf)liefde - Rozenkwarts is natuurlijk de steen de stenen als het gaat om zelfliefde, maar als je die al hebt en een stapje verder wilt, werk dan eens met roze toermalijn.
Focus - Regenboog fluoriet brengt orde in chaos en zorgt voor mentale helderheid.
Lucht - Amethist kalmeert het zenuwstelsel en verhoogt je verbinding met je intuïtie (verbonden aan het element lucht).
Vertrouwen - Crysopraas is een steen van geluk, optimisme en liefde.
Heling - Maansteen brengt je geest tot rust en verbindt je met vrouwelijke energie.
Groei - Groene Aventurijn staat voor groei, geluk en overvloed en laat je op je gemak voelen in een nieuwe situatie.
Rust - Hematiet brengt je direct in het hier en nu waardoor je even helemaal niets anders hoeft dan te zijn.
Ontspannen - Howliet, kalmeert de geest en geeft een diep gevoel van ontspanning.
Licht - Seleniet is de kristal die gelijk staat aan lichte energie. Ze staat bekend om haar reinigende kwaliteit en het verwijderen van onnodige blokkades.
Kracht - Pyriet versterkt wilskracht en eigenwaarde.
Productiviteit - Carneool is verwant aan het element vuur en zet aan tot actie.
Leer meer over kristallen in ROCK YOUR CRYSTALS. 
 
 
 

Vind vergelijkbare artikelen

funkristallenmaanintentiesselfcare journal

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Oudjaarsdag ritueel: zo maak je ruimte voor 2020

Allereerst, waarom zou je stil staan bij het oude als je zo staat te popelen voor het nieuwe?Simpel: om het overzicht en daarmee rust te bewaren. V...

Schrijftips voor Volle Maan in Kreeft

Voor meer informatie over de Volle Maan in Kreeft luister je allereerst deze podcast. Dan doe je deze meditatie en tot slot beantwoord je onderstaa...