4 Selfcare tips om vermoeidheid tegen te gaan

Toen ik laatst een bacterie in mijn voet had en daardoor tijdelijk wat minder energie had, besefte ik hoe belangrijk het is om energie te hebben. Zeker als je, net als ik, grote dromen en ambities hebt. 

Hoewel onze energie altijd zal fluctueren en zeker bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd onder invloed is van onze hormonale huishouding, zijn er toch een aantal technieken die ik dagelijks gebruik waarmee ik mijn energie goed kan managen. Hopelijk helpen ze ook jou oneindig veel energie te krijgen.

1. Breng stagnerende energie in beweging

Ik hou van sporten. Van kinds af aan ben ik graag in beweging omdat ik mij daar heel goed bij voelt. Van wandelen tot yoga en hardlopen - ik zorg dat ik elke dag in beweging ben. Ook gebruik ik lichaamswerk zoals massage en shake technieken om vastzittende energie (meestal oude emoties en pijn) los te laten. Luister hier een podcast over hoe lichaamswerk vermoeidheid kan verminderen.

2. Reinig regelmatig je energie veld
Op een gemiddelde dag nemen we continue energie a.k.a. prikkels tot ons. Onze zintuigen sorteren alle prikkels en gebruiken de informatie als trigger voor bijvoorbeeld stress of ontspanning. Want alles wat we tot ons nemen, elke geur, kleur, voeding, woorden heeft een bepaalde energie. Het mooie is dat we zelf de mogelijkheid hebben ons energie veld schoon te maken om daarmee de keuze te maken stress triggers los te laten. Hoe minder we vast houden aan wat niet bijdraagt aan ons gevoel van goede energie, hoe beter. Reinig je energieveld gemakkelijk met onze Energizing Spray

3. Werk samen met je lichaam en ontdek de boodschap van vermoeidheid
Je lichaam wil altijd het allerbeste voor jou. Signalen van vermoeidheid, zijn signalen dat je ergens de balans mag herstellen. Wat speelt er in je leven wat je (onbewust) veel energie kost? Is het mentale overbelasting of fysiek? Ga met een nieuwsgierige en open mind op onderzoek uit. Voor mij werkt het erg goed om mijn vragen op te schrijven. Ik schrijf bijvoorbeeld letterlijk op: wat wil deze vermoeidheid mij vertellen. Gegarandeerd dat je antwoorden krijgt! Is journalen nieuw voor je? Check ons insta account voor leuke tips!

4. Maak je mindset sterk en shift je perspectief
Je bent slechts één mindset away van goede energie, écht. De afgelopen weken is er een wereld voor mij open gegaan toen ik besefte hoeveel energie bepaalde beperkende overtuigingen mij dagelijks kostte. Daarom ben ik oude pijn gaan opruimen met de hulp van lichaamsgerichte therapie en ben ik actief aan de slag gegaan met het herprogrammeren van mijn gedachtes. Vooral de woorden die ik op dagelijkse basis gebruikte zoals moeten, niet, of zou.. ben ik gaan vervangen door ik wil. Dit heeft een enorm positief effect op mijn energie niveau. 

Aan de slag met het vermenigvuldigen van energie? In september 2024 start Energy On Fleek en leer jij in 7 stappen hoe je meer energie krijgt. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf up to date van alle nieuwtjes en de early bird aanbieding. 

Vind vergelijkbare artikelen

energie

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Zo heel je de moederwond

Dit artikel bevat aanvullende informatie op de Masterclass Healing The Mother Wound.  Wat is de moederwond? Als we in de baarmoeder van onze moeder...

Medicinale paddenstoelen van Opus15: voor fertiliteit, PMS, allergie, vermoeidheid en brainpower

We hebben een nieuw Nederlands merk in onze shop: Opus15. In dit artikel lees je meer over met welke klachten de medicinale paddenstoelen je kunnen...