Het is vandaag Halloween en ik hou d’r van. Sowieso vind ik het herfstgevoel en de bijbehorende keuken (pompoen, kaneel, chai en ovenschotels) heel fijn.
Vroeger als kind vond ik het prachtig hoe mijn moeder aandacht besteedde aan de seizoen en de bijbehorende feesten. Van Drie Koningen tot aan Paastakken: alles werd gevierd.
Deze warme herinneringen gun ik Fitz ook dus vanavond komt er een speciaal Halloween diner op tafel en versier ik onze voortuin in Halloween style.
In de herfst en met Halloween kun je niet om de pompoen heen. En dat is helemaal niet erg, want pompoen is MEGA gezond. Deze aardende vrucht bevat  veel vitamine C, vezels en betacaroteen (beschermt ogen en vele andere weefsels en is de stof waaruit we Vitamine A maken). Vitamine A is o.a. nodig voor  gezonde haren en slijmvliezen.
Pompoenen zetten de circulatie van energiebanen (hierdoor stroomt levensenergie en worden je organen voorzien van energie) aan, met name die van het spijsverteringssysteem. Pompoen herstelt het evenwicht in het lichaam en hoort  bij het 1e, 2e, 3e, 4e en 6e chakra (hier vind je de kristallen for elk chakra).
In de herfst maken we minder serotonine aan, klachten zoals moeite met inslapen of je somber voelen, kunnen tekenen zijn van een tekort aan serotonine. Pompoen bevat een stof waaruit we serotonine kunnen aanmaken. Zet dus regelmatig een pompoensoepje op het menu!
Heb je witte vlekken op je nagels? Voeg dan wat extra (geroosterde) pompoenpitten aan je dieet toe. Deze pitten bevatten veel zink en anti oxidanten, dat maakt dat ze bijdragen aan een gezonde huid. Ze verlichten ook schimmel infecties zoals candida.
Genoeg informatie over deze heerlijke vrucht. Tijd om mijn favoriete recept te delen. Deze is van The Green Kitchen Stories en ik maakte ‘m onlangs voor mijn schoonfamilie en hij was een GROOT SUCCES! De kwaliteit van deze soep hangt af van de ingredienten die je gebruikt, kies daarom het liefst voor biologische producten.
Het recept vind je hier. 
[mailmunch-form id="580791"]

Vind vergelijkbare artikelen

halloweenpompoenpompoensoep

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Mijn crazy week & hoe ik daarin probeer zen te blijven :)

MaandagAhhhh zenuwen! Na een korte barre workout heb ik een meeting bij Happinez om alles voor de volgende dag door te spreken. Daarna ga ik bij Sa...

YOU ARE ENOUGH! Stappenplan om jezelf te omarmen!

Ja hoor, het is alweer nieuwe maan. Meestal is de energie hiervan bij mij een paar dagen van te voren op z'n heftigst. Ik voel me dan veel minder s...