Mijn DM ontplofte toen ik postte over mijn deo avontuur met Nuud. Leek mij een mooie aanleiding om iets te vertellen over de producten in mijn badkamer en mijn tips te delen. 

Nog nooit zo gestonken


Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb nog nooit zo onder mijn oksels gestonken dan toen ik Nuud ging gebruiken. Maarrrrr ik heb ook heel veel DM's van enthousiaste gebruikers gekregen, dus DO try for yourself! Momenteel gebruik ik deo van The Lekker Company en daar ben ik erg enthousiast over. Enige minpuntje: je moet het zelf onder je oksel smeren, i.p.v. een handige stick. Maar de werking is top.

Ayurveda & DEO


Overigens is transpiratie vanuit een Ayurvedisch perspectief 1 van de manieren om afvalstoffen te lozen en de geur zegt iets over je dosha. Ruik je een beetje zurig? Dikke kans dat je pitta dosha uit balans is, ik merk dit als ik teveel koffie drink (is pitta verhogend). Ayurveda hecht veel waarde aan het masseren van het gebied rondom je oksel en borsten, juist omdat dit zo'n belangrijk knooppunt is van je lymfesysteem en je niet wilt dat afvalstoffen stagneren. Tip: zorg ervoor dat je BH niet knelt zodat alles goed kan blijven stromen. Nog een tip: gebruik een droogborstel en besteed extra aandacht aan je okselgebied.
Transpireer je veel en ook 's nachts? Vermijd koffie, alcohol, pittig eten en stress. Gebruik overdag een paar keer Be Love Spray of Calming Pillow Spray voor een (adem)pauze. 

CLean Beauty


Alles wat je op je huid smeert komt in je lijf en je huid is een spiegel van je binnenkant. Een Ayurvedisch therapeut ziet dan ook aan je huid welke dosha extra aandacht nodig heeft. Ik had rond mijn twintigste veel pukkeltjes rondom mijn mond: een teken van hormonale (pitta) onbalans, ik had in die tijd ook veel last van mijn darmen en besloot mijn voedingspatroon drastisch om te gooien. Het duurde een aantal jaar voordat ik dit echt volledig kon integreren en nu gaat het als vanzelf. Clean beauty was voor mij een logisch gevolg, waarom zou ik mijn systeem belasten met chemische toevoegingen waneer dat niet nodig is? Die moeten namelijk door je lever afgebroken worden en die heeft het waarschijnlijk al zo druk. Zeker als je hormonen snel uit balans zijn (de lever speelt een cruciale rol in hormonale balans) is het de moeite waard om je lijf te ontlasten en voor Clean Beauty te gaan (en stress te verminderen:)).
Nieuwsgierig naar Ayurveda? Luister of kijk mijn online masterclass Starten met Ayurveda. Klik hier.

mijn favoriete merken


Ik ben echt fan van de merken van Skin District en veel van mijn badkamerspullen komen hiervandaan. Echt top zijn de mascara, Esse Cocoa Exfoliator en het Esse Clay Mask. Gebruik code ROCKYOURWORLD voor 10% korting.  Ik gebruik ook heel graag de producten van Lois Lee, je gezicht schoonmaken met de geur van Lavendel geeft zo'n luxe gevoel. Met code RYW10 krijg je 10% korting, van Lois Lee heb ik ook de dry brush en zonne creme!

overgevoelig voor geur


Sinds een jaar gebruik ik ook alleen nog maar natuurlijke parfum. Doordat ik steeds gevoeliger word en intuïtiever ben, kan ik sterke parfum niet goed meer handelen. En ook parfum wordt natuurlijk door de huid opgenomen:) Ik gebruik of onze Go Love Yo' Self Roller (zachte, vrouwelijke geur). Of, op dagen dat ik wat stevigers wil, gebruik ik een heerlijk natuurlijk parfum van Beauty Bewust (mijn andere favoriete skincare adres).

Tot slot


Ook alle producten van RYW zijn 100% natuurlijk, veel roomsprays en geurstokjes bevatten bijna altijd veel chemicaliën. Tot slot, bewust shoppen, betekent niet panisch shoppen:) Ik heb een fase gehad (8 jaar terug) waarin ik zo doordraaide in alles puur & natuur dat ik alleen nog maar kokosolie gebruikte (ook als zonnebrand) en mezelf nooit opmaakte. In die tijd was ik niet gelukkig en twijfelde ik aan alles. Natuurlijk hebben we nu geluk dat er zoveel mooie beautymerken zijn. En dat we een keuze hebben.  Maar het is natuurlijk nooit de bedoeling dat je ergens stress van krijgt. Doe wat je kan, volg je intuïtie, doe je best, dan doe je het altijd goed:)

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Lavendel: dé essentiële olie om lekker te slapen

Meer rust en ontspanning nodig? Lavendel to the rescue! Lavendel is een algemeen bekende onder de essentiële oliën en in dit artikel lees je over d...

4 x Favoriete online yoga lessen

Life is better after yoga, toch? Ook al beweeg ik maar 5 minuten, na een yogales voel ik mij altijd sterker en beter dan ervoor. Ik zal je eerlijk ...