Ik heb deze week vakantie en hoewel het nog niet zeker is of we weg gaan, leek het mij wel leuk om alvast met jullie te delen wat er zoal in de vakantiekoffer mee gaat.

selfcare journal


Nee, ik schrijf er niet iedere dag in, maar de Selfcare Journal is wel de tool waarin ik mijn cyclus bijhoud en mijn gedachtekronkels opschrijf. Ik vind het ook een handige verzamelplek voor mijn nieuwe maan intenties en volle maan overpeinzingen. Shop de laatste (afgeprijsde) Selfcare Journals hier. 

Tongue cleaner


Laatst waren we in Frankrijk (op locatiebezoek voor dit retreat)  en dacht ik mijn Tongue Cleaner vergeten te zijn. Ik raakte al een beetje in paniek, maar gelukkig had Clint 'm voor mij meegenomen. Teamwork! Lees hier alles over de voordelen van de Tongue Cleaner, écht een onmisbare selfcare tool en supermakkelijk in gebruik (met een groot effect!).

Boek: Mindful & Miljonair


Ik lees altijd verschillende boeken door elkaar en wissel af tussen thrillers, romans, vakliteratuur en boeken die mij verrijken, zoals het boek Mindful & Miljonair van Steffy Roos Du Maine. De manier waarop Steffy spirituele onderwerpen bespreekbaar maakt én verweeft met businesss vind ik mega inspirerend. Luister ook de podcast die ik met Steffy op nam! Luister de aflevering hier. 
Meer boekentips: alles van Camilla Läckberg en Lucinda Riley leest lekker weg. Ben ook benieuwd naar de nieuwste van Marion Pauw, maar die heb ik nog niet gelezen. 

oortjes


Een ideale vakantie dag begint bij mij met sporten #sorrynotsorry. Ik voel me de hele dag blijer en energieker wanneer ik de dag start met beweging. Ik ga graag hardlopen, wandelen, zwemmen of doe een (yoga)workout uit Meer Selfcare in 21 dagen.
Ik gebruik de oortjes om naar muziek of een podcast te luisteren tijdens het rennen. En als het even kan, piep ik er dagelijks een begeleide meditatie of yoga nidra in. Heerlijk om mijn lijf en geest écht tot rust te brengen.
In Meer Selfcare in 21 dagen vind je een bibliotheek met begeleide meditaties en kalmerende yoga nidra's.

Go Love Yo'Self Roller


Mijn dag is niet compleet als ik geen parfum draag. Omdat ik mijn lijf (en hormonale balans) niet willen belasten met chemicaliën die de meeste commerciële parfums bevatten, gebruik ik altijd een 100% natuurlijk parfum. De bloemige en vrouwelijke geur van de Go Love Yo'Self roller is favoriet.

natuurlijke zonnebrand


Om diezelfde reden (mijn lichaam niet belasten met chemicaliën) gebruik ik ook altijd natuurlijke zonnebrand. Hier vind je mijn favoriete merken.

Calming Pillow Spray


Ik houd niet van airco en de muffe lucht in hotelkamers, om maar niet te spreken over vieze tapijten :( Ooit heeft iemand mij gezegd dat het helpt om water rondom je bed te sprenkelen voor de luchtvochtigheid, geen idee of het waar is, maar ik doe het altijd wel. En dan de ramen tegen elkaar open om door te waaien en de Calming Pillow Spray voor een lekkere geur en een kalmerend unwind effect voor het slapen. Bijkomend voordeel aan de Calming Pillow Spray: muggen houden niet van deze etherische olien. Spray de Calming Pillow dan ook niet alleen in je (hotel)kamer, maar ook op je pyjama (als je die draagt) en op je beddengoed. Pas wel op met satijn, want die stof gaat niet samen met de Calming Pillow Spray.
Shop de Calming Pillow Spray hier. 
Calming Pillow Energizing travel sprays

Overig


Soms neem ik supplementen mee, soms niet, ben niet zo'n trouwe slikker ;) Er gaan ook altijd wel inzichtkaarten en gewone kaarten mee. Ik ben namelijk dol op spelletjes. Tot slot zwerft er altijd wel een verdwaalde kristal in mijn tassen en heb ik altijd het goede voornemen dagelijks te rollen met een Rozenkwarts roller of te slapen met een Guasha Stone. Tip: leg je roller in de koelkast en rol de steen over je gezicht wanneer je hoofdpijn hebt van de hitte.
Shop de Rozenkwarts roller hier. 

Vind vergelijkbare artikelen

routineselfcarevakantie

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

REVIEW: 3X NATUURLIJKE ZONNEBRAND CRÈME

Nu de zon weer schijnt, smeren we ook weer zonnebrand crème. Omdat alles wat je op je huid smeert ook in je bloedbaan terecht komt en ik die graag ...

Vanuit Ayurveda is dit de ultieme manier van selfcare

Probeer je regelmatig nieuwe diëten, slik je supplementen, lees je de boeken, maar voelt je batterij nog steeds als bijna leeg? Lees verder en ontd...