“IK HEB EIGENLIJK NIET ECHT EEN IDEE HOE ZOIETS TOT STAND KOMT. HET ZIJN VERZAMELDE SPULLEN EN OP DE EEN OF ANDERE MANIER VINDEN ZE WEL HUN WEG NAAR ELKAAR TOE. HET GAAT PUUR INTUÏTIEF EN OP GEVOEL. GEWOON BEZIG ZIJN EN ER ONTSTAAT VANZELF IETS ONDER MIJN HANDEN”.


– Neeltje Geurtsen, beeldend kunstenaar.

 
Dagelijks gaat Neeltje de natuur in, op zoek naar vergane stukken hout, bast van bomen en dierenbotten. Deze combineert ze met schelpen, touw, veren en stukken stof, waaruit de mooiste kunstwerken ontstaan. Ieder object is uniek en verkoopt ze in haar atelier. Wij zijn enorm fan van haar werk! en kennen haar stiekum al een tijdje. RYW's Eveline heeft vroeger met haar gewerkt en nu was het weer tijd voor een mooie update. Daarom een Q & A met Neeltje Geurtsen!
  
Q: Hoe gaat het met je? Je bent zwanger! Hoe bevalt het? en de combinatie met je werk? en natuurlijk hond, kat en vent ;) 
A: Het gaat goed met me, ik vind het zwanger zijn heel leuk. Zo bijzonder om een nieuw leven met me mee te dragen. Heel gezellig en verbonden voelt het. Een gevoel van dankbaarheid en geluk dat we dit mee mogen maken. Omdat ik zelfstandig werk en we een atelier in de straat hebben kan ik gemakkelijk mijn eigen tijden indelen, ideaal als ik tussendoor behoefte heb aan een dutje of pauze:). De hond gaat overal mee naar toe, super gezellig. Onze kat is helaas vorige maand overleden door een ongeluk. Daar was ik helemaal kapot van! Soms nog steeds, die liep ook mee naar het atelier, de winkel in en in huis natuurlijk. Straks een baby, en een nieuwe kat komt er zeker weer, zo gezellig zo'n gekke roedel om ons heen.
Q: Waarom doe je wat je doet? 
A: Omdat ik simpelweg niet anders kan. Ik 'moet' creëren. Het komt van binnenuit en is niet te stoppen. Als mijn werk niet zou verkopen zou ons huis waarschijnlijk vol staan;) Ik vind niets leukers dan maken/ vormgeven, materialen en vormen door mijn handen te laten gaan. Ik geloof dat het bedoeld is dat ik dit doe. Ik zou niets anders kunnen bedenken.
Q: Welk boek ligt er op je nachtkastje?
A:
  • Ina May's Gaskin - Ina may's guide to childbirth - A natural approach to Birthing
  • Toon Tellegen - Misschien wisten zij alles. Waar mijn vriend elke avond een verhaaltje uit voorleest tegen mijn dikke buik :)
  • Hilary Spurling - Matisse, the life - Biografie van Henri Matisse. Ik ben dol op biografieën van kunstenaars. Ook hierin lees ik steeds de ontembare drang om te 'maken'.
Q: Welke andere vrouw vind jij rocken? en waarom?
A: Jane Goodall (antropologe/biologe), Arita Baaijens (ontdekkingsreiziger en auteur), Ingeborg Bosch (psychologe), Georgia O'keeffe (kunstenares).
Q: Wauw Neel, dat zijn er nogal wat!
A: Ja! Het zijn allemaal vrouwen die een duidelijke missie hadden of hebben, en daar vol voor gingen, hoezeer de buitenwereld ze ook voor gek verklaarde, ze bleven gaan voor hetgeen waar ze in geloofden. Ik geloof dat we allemaal een duidelijke richtingwijzer in ons hebben, er is alleen veel moed voor nodig om te blijven doen waar je in gelooft en je niet te spiegelen aan anderen en hun mening.
Q: Ben je bekend met ons merk en het begrip 'selfcare'? Wat doe jij om in contact te komen met jezelf? Hoe haal jij het beste uit jezelf? Doe je aan yoga/meditatie?
A: Jazeker! In contact staan met die richtingswijzer. Tijd maken om zo nu en dan naar binnen te keren, stil te worden, te mediteren of de natuur op te zoeken met de hond. Een van de redenen waarom ik uit Amsterdam naar Arnhem ben verhuisd is de natuur hier. De Posbank/Veluwe is zo waanzinnig mooi.  Jarenlang heb ik dagelijks zen meditatie en yoga beoefend, nu doe ik het zo nu en dan. Niet meer zo strikt, meer wanneer ik er behoefte aan heb. Meditatie blijft altijd de manier voor mij om weer contact te maken met mijzelf, soms verstopt onder alle afleiding en ruis en gedachtes. Momenteel doe ik ook aan zwangerschaps yoga.
Q: Heb je iets met stenen en etherische oliën? en zo ja, wat is je ervaring?
A: Ik ben dol op geuren. Ze beïnvloeden mijn stemming zeer. Uit Marokko heb ik amberolie en oranjebloesemolie meegenomen. Mijn favoriet is Cederolie. Die warme houtgeur vind ik zo ontspannend. Als ik mediteer of als ik vroeg in bed met een boek ga liggen of wat yoga oefeningen doe, brand ik de olie. De ceder olie staat ook al klaar voor bij de bevalling straks;)
Stenen vind ik prachtig. Ongelofelijk hoe mooi de natuur ze kan maken. Thuis hebben we een grote woestijnroos staan. Ik kan niet zeggen dat ik de werking ervan direct voel maar ik geloof wel dat ze een eigen energie/kracht hebben.

Win WIN WIN


Met als bonus een leuke winactie!! Een zand handje gemaakt van keramiek + pocketsize rookkwarts + travel Be Zen Auraspray (mini). Dit pakketje heeft een waarde van totaal €60,-

Wat moet je doen?  1. Volg @neeltjegeurtsen en @rockyourworld.ryw (als je dat nog niet doet ;)) op instagram.
  2. Vertel ons waarom je graag wilt winnen in een comment.
  3.  Tag a friend who wants to rock her world.!

We maken de winnaar via Instastories bekend op woensdag 22 augustus! 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Hilde van der Werff

 Hilde zal tijdens het allereerste RYW SELFCARE RETREAT wat plaats gaat vinden tussen vrijdag 31 augustus en zondag 2 september, al onze deelnemers...

Q & A met Anouk van happysleeper.nl

Anouk heeft het platform www.happysleeper.nl gelanceerd. Hier verzamelt ze kennis en schrijft ze artikelen over slaap en ontspanning en hoe je die ...