De Selfcare Journal - Dit is waarom je 'm moet hebben!
Gratis verzending vanaf 80€ | 2-3 werk(dagen) verzending


Ik probeer iedere dag iets te schrijven omdat ik het zo'n effectieve manier van selfcare vind, maar ik ben niet iemand bij wie journalling echt vanzelf gaat. Ook houd ik ontzettend van wensen opschrijven, zo schrijf ik al zeker 10 jaar in december mijn verlangens voor het jaar erop op. Dat kan van een weekendje weg tot minder plastic gebruiken zijn. Aan het eind het van het betreffende jaar kijk ik dan weer terug naar wat er wel uitgekomen is en wat (nog) niet gelukt is. Iedere maand schrijf ik dan ook nog iets op Volle en Nieuwe Maan, die schrijf ik soms (Hanneke = chaos) op losse briefjes, die ik later bij het opruimen dan weer terug vind.
Lang verhaal kort: ik houd van schrijven (kort en bondig) en ik zet graag aan tot schrijven (#selfcarehack), maar ik miste een boekje waarin ik vanalles kwijt kon. En dus besloot ik het zelf te creëren.
Mijn allereerste idee voor dit boekje ontstond al 4 jaar geleden, toen ik zelf in een verdrietige periode in mijn leven zat en waarbij het schrijven mij grote inzichten in mezelf heeft gegeven.
Fast Forward naar December 2019: het boekje werd een heuse Selfcare Journal. Ingedeeld per seizoen, rekening houdend met de Maanfases EN een tool op je eigen cyclus te tracken (ook als je niet (meer) bloedt).
Het opschrijven van je doelen geeft ontzettend veel focus, het helpt je grip te krijgen en is dus een methode om jezelf te managen: bijvoorbeeld op energie en stressniveau. Resultaat = een blije jij.
De Selfcare Journal is ook een tool om jezelf af te stemmen op de Maan + je hormonen in balans te krijgen. Luister onderstaande podcast om te horen hoe dit zit.
 


https://open.spotify.com/show/3JBkzt9sIoRtaHi9SlplWN
 
 
 

Vind vergelijkbare artikelen

hormonenjournallingmaanselfcare journal

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Rock Your Motherhood podcast - Edith Molenaar

https://open.spotify.com/show/2dT70vCK4etoD93UuLsScq

Zie jij weleens dubbele getallen?

In deze podcast aflevering spreek ik met Melissa, a.k.a. de Handcoach over het verschijnsel dubbele getallen. Wat betekent het nu precies als je di...

Rock Your World