Voor ons aankomende Selfcare Retreat willen wij alleen maar The Best of The Best. Wat ons betreft niet meer dan logisch dat we Claudia Lucardie hebben gevraagd om met haar kleurrijke FEELGOODFOOD de deelnemers (yeahh 3 dagen niet koken of na denken wat je gaat eten!) ultiem te voeden.
Hieronder een Q&A met deze inspirerende chef!

Het thema van het retreat is Get The Love You Want, wat betekent liefde voor jou?


Wat ik ben, wat er altijd is en waar ik van overloop. Mijn bron voor alles wat ik doe en óok wat ik laat.  Mijn pokon én mijn oogst. Ik voel mezelf tot in m'n tenen een lovewarior. Ik heb er hard voor gewerkt om zo te kunnen leven. Liefdevol leven betekent namelijk niet altijd dat ik de makkelijkste of verwachte weg nam of neem. Of nooit in de schaduw loop. Of dat ik altijd fladder. Ik (en mijn eten) zijn alleen maar zo kleurrijk, levenslustig en full-of-love omdat ik niet bang ben voor de schaduw, voor angst en voor pijn . Dat ken ik allemaal, ga er dwars doorheen en kan het dragen. Het is alleen niet de bron van waaruit ik keuzes maak. Liefde betekent voor mij steeds open blijven. Openhearted en openminded. Dat heeft mij zo ontzettend veel gebracht en die way-of-life en way-of-loving wil ik ook zó graag doorgeven. Aan mijn kindjes, aan mijn klanten en eigenlijk aan iedereen die er open voor staat. 


Hoe vertaalt zich dat in eten?


Eten = liefde. Ik eet en kook met al mijn zintuigen 'aan' en open.  Als creative chef en firestarter laat ik mijn gasten horen, zien, proeven en voelen hoe 't bewuster gebruiken van je ZIN-tuigen jou meer ZIN oplevert. Hoe open zintuigen zorgen voor een open mind en open hart. Hoe ‘t levenslust aanwakkert. De energie van mogelijkheden losmaakt. Omdat ze de ingang zijn naar je diepste verlangens, je kracht, je intuitie, levenslust en liefde.


Dat lijken we massaal vergeten. We zitten veel in ons hoofd. Op de automatische piloot. In vergelijken. In dóen ipv zijn. Zijn te druk om met echte aandacht en openheid te kijken naar onszelf en de ander. Om écht contact te maken . Terwijl die waarden (die je ervaart als je zintuigen, mind en hart open zijn) juist zorgen voor de meest betekenisvolle en magische momenten in je leven, in je werk, in je relaties. Momenten van écht contact en liefde. Dat is waar mijn mijn eetbelevenissen over gaan.  Gerechten die gemaakt zijn vanuit deze intentie hebben 'n groots effect op de mensen die 't eten. Alle aandacht, liefde en energie die ik erin stop komt vrij op 't moment dat mensen het zien, ruiken, proeven en ervaren.Waarom doe je wat je doet?


Omdat ik niet anders kan. Dit is wie ik ben en waarom ik hier ben. Dat voelt glashelder. 


Waarom wil je graag koken voor de deelnemers van het retreat?


Omdat ik ze graag wil voeden met pure liefde, ze wil verwennen. Gerechten die voelen als persoonlijke kadootjes. Soulfuel. Gerechten waarvan je ontlaad én oplaad. Die je in contact brengen met je verlangens. Daarnaast wil ik je inspireren om met open zintuigen, mind en hart te proeven. Omdat álles er dan anders uit ziet. Omdat je dan feilloos voelt belangrijk is....voor jou! Ieder moment. Zodat je jóuw superpersoonlijke ingrediënten leert herkennen om je liefdevol, vrij en levenslustig voelen. 


Hoe zorg je goed voor jezelf?


Door iedere dag mijn verlangens serieus te nemen. Die zijn geen dag hetzelfde. En dus is ook geen dag van mij hetzelfde. Ik voel me graag vrij, liefdevol, van betekenis en levenslustig. Die verlangens zijn mijn kompas. Daar stem ik op af. De ene keer betekent dat een hele nacht dansen met net genoeg of net teveel gintonics, de andere keer een wandeling in m'n eentje in de natuur. De ene keer ben ik on fire en vlam ik vol energie 12 uur in de keuken voor een mooi project en de andere keer geniet ik van een lanterfantdagje en negeer mijn to-do-list. Ik ben het allemaal. Ik heb geen regels. Ik volg 'gewoon' mijn verlangens. 


Wat is jouw ultieme selfcare tip?


Trust the vibes you get, energy doesn't lie. Vertrouw je verlangens en vraag jezelf een paar keer per dag (bv net voor of tijdens eetmomenten) af wat je nodig hebt om je goed te voelen. Om je te voelen zoals je je het liefste voelt. Own it. Er is altijd iets wat je kunt doen om het liefdevoller te maken voor jezelf. 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Andreas Trussat

Andreas Trussat is 1 van de selfcare experts die ik heb uitgenodigd voor het RYW selfcare retreat. Andreas geeft transformationele  yogalessen zond...

Q & A met Hilde van der Werff

 Hilde zal tijdens het allereerste RYW SELFCARE RETREAT wat plaats gaat vinden tussen vrijdag 31 augustus en zondag 2 september, al onze deelnemers...