Neel en ik kennen elkaar van The Meets in Amsterdam.  Ik vertelde mijn tafelgenoot dat ik fan was van kaarten leggen (ik hou ook van Solitaire, maar ik bedoel hier inzichtkaarten :)), Neel zat aan de tafel naast me, hoorde ons gesprek en was zo gevat om het te interrumperen om te vertellen dat zij bezig was met het ontwerpen van inzichtkaarten 2.0. Dit was september 2016, de toon was gezet en Neel en ik bleven contact houden. Augustus 2017 lanceerde Neel het  Inner Compass Deck: 49 kaarten die je dagelijks kunt gebruiken voor persoonlijke groei.
Voor mij is Neel een prachtig voorbeeld van een onderneemster die echt haar dromen achterna gaat. Momenteel is ze in Amerika om haar decks daar onder de aandacht te brengen.
Q: Jouw hoogtepunt van 2017?
A: Oh oh, keuzestress! Dit jaar was rijkelijk bezaaid met hoogtepunten. Ik denk even ‘hardop’: de lancering van het Inner Compass deck, voor het eerst in m’n leven dat ik de schijnwerpers stond en 'gezien werd’. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat ik mezelf eindelijk ‘zie’.
Vlak daarna kwam Burning Man: pure magie. Er wordt daar niet alleen een samenleving gecreëerd, ook ontdekken veel mensen de law of attraction. Onder het motto van ‘playa provides’ manifesteert iedereen moeiteloos wat hij of zij nodig heeft. Zo heb ik aan de lopende band massages, champagne, maar ook dierbare connecties, healings en spirituele workshop gemanifesteerd daar. En gelukkig werkt die energie nu, tijdens mijn reis in California, nog steeds lekker door. Ik denk dat dit dan ook het hoogtepunt van 2017 is: in januari hoorde ik een soort van stemmetje in mijn hoofd zichzelf herhalen: 'Venice Beach’, zei het. Amerika stond niet eens op mijn wensenlijst, maar hey, I practice what I preach and here I am. Hier in Californië openen deurtjes in mijn onderbewuste, ik durf groter te denken en mijn eigen potentieel te omarmen.
Q: Was er ook een dieptepunt?
A: Ik zie tegenwoordig in een oogwenk de lessen die achter een dieptepunten liggen, en daarmee overheerst vrijwel direct een gevoel van dankbaarheid. Het enige wat me regelmatig dwars zat dit jaar is dat ik vaak moe ben. Door jaren van spirituele oefeningen, zijn er bescherminglagen weggevallen en daarmee is een bepaalde gevoeligheid bloot komen te liggen waardoor ik me snel 'leeggezogen’ voel.
Q: Wat zijn de plannen voor 2018?
A: Ik wil een mobiele app ontwikkelen zodat je het Inner Compass deck altijd in je broekzak bij je hebt. En vele duizenden mensen inspireren en helpen hun unieke kracht en potentieel te vinden.
Want ik ben er stellig van overtuigd dat een betere wereld enkel kan ontstaan vanuit een innerlijk bewustzijn. Als je in jezelf gelooft en van jezelf houdt, vind je je levensdoel. Of dat nou moeder zijn is of kleermaker, voor iedereen is er precies de plek die hem of haar het beste past.
Q: Heb je tips voor andere ondernemers (in spe)?
A: Blijf dichtbij jezelf. Het is verleidelijk om in cijfers en omzet te denken, maar uiteindelijk is het je intuïtie die de weg weet die het beste bij jou en je roeping past. Ik probeer zelfs niet te plannen, want om in contact met mijn intuïtie te staan, is het belangrijk om in het ’nu’ te blijven. Dus ik kijk elke dag opnieuw wat de business op dit moment nodig heeft. Op deze manier groeit het organisch en verlies ik me minder in details.
Q: Wat is je favoriete kaart uit het deck?
A: De kaarten voelen een beetje als mijn 49 kindjes, maar moet ik echt kiezen, dan wijst mijn innerlijke kompas naar de kaart: JUST BE, of GEWOON ZIJN in het Nederlandse deck. Ik vind de kleuren mooi, de eenvoud, het luchtige gevoel, dat sluit helemaal aan bij de boodschap: Het is veilig om de controle los te laten, want het leven organiseert zichzelf. Beter dan je ooit had kunnen bedenken! Ook in relate tot anderen is het prachtig om die ruimte op te zoeken, zonder verwachtingen of oordeel. Wat een vrijheid ontstaat er dan!

Vind vergelijkbare artikelen

innercompass cardsinterviewneel van lierop

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

She Rocks! Q & A met Debbie van OHMat.

Dagelijks kom ik op Instagram inspirerende vrouwen tegen, vrouwen die hun droom volgen en een verschil willen maken. Deze vrouwen rocken hun wereld...

Q & A met Carlijn van In The Pudding Club

Inspirerende vrouwen: we zijn er dol op!Deze keer een Q & A met Carlijn Middelweerd, zij zette In The Pudding Club op. Carlijn heeft als missie...