Bij de eerste brainstorm rondom het selfcare retreat stond het voor mij als een paal boven water: Guusje is de vrouw die samen met mij 12 vrouwen in de late zomer van 2018 gaat coachen naar hun volgende hoofdstuk, gaat helpen beperkingen, regels en obstakels op te ruimen om zo hun zelfvertrouwen tot een next level te brengen. Het vergroten van zelfvertrouwen is een belangrijke basis om je aantrekkelijk te voelen, succes aan te trekken en liefde te ontvangen. De coachingstrajecten van Guusje zijn zeer succesvol, het positieve resultaat wat zij met haar cliënten weet te behalen is groot, life changing. Cliënten roemen haar oprechte aandacht, haar liefde die ze in de coaching stopt.

Tijdens het weekend volgen we een intensief en efficient coachingstraject, het doel is dat je tot de kern van jezelf komt waardoor je de tools hebt om je eigen leven in te richten zoals jij dat wilt, om het echt toe te passen. We geloven niet in het ellenlange traject van reguliere coaching waarbij praten het uitgangspunt vormt en je de deur uit loopt met het gevoel van: NU ga ik het anders doen, maar dat na een paar dagen alweer in de vergetelheid raakt.
Guusje gaat verder dan andere coaches, ze weet dat het, om echt  impact te maken, het nodig is om uit het mentale te gaan om te voelen vanuit de buik. Pas dan voel je dat je iets WILT en KAN veranderen.
Om Guusje beter te leren kennen, stelde ik haar een aantal vragen.
Q: Het thema van het RYW selfcare retreat is de liefde, en dan met name de liefde ontvangen die je verdient. Guusje, wat betekent liefde ontvangen voor jou?
A: Het betekent voor mij dat ik mijzelf elke dag weer, toestemming geef om volledig mijzelf  te mogen zijn. Met al mijn licht en al mijn schaduw. Zelf liefde is voor mij deels de controle nemen over mijn gevoel van liefde, richting en aanwezigheid, deels de cadans van het leven en haar onvermijdelijke fases te omarmen. liefde ontvangen is voor mij ook consequent ruimte maken om aandacht te geven aan mensen waarvan ik het meeste hou en het liefste bij wil zijn.
Q: Ik voel een diepe connectie met jou op het gebied van je levensdoel leven. Ik herken je in je uitspraak dat je je bedrijf ademt, dat je, net als ik er mee op staat en mee naar bed gaat, op een positive manier. Je weet dat jouw inzichten impact kunnen maken op andere vrouwen, je weet dat ze met jouw hulp echt hun levenskwaliteit kunnen verbeteren. Dit straal je aan alle kanten uit en ik ben dan ook heel benieuwd: waarom doe je wat je doet?
A: Als jonge vrouw ben ik slachtoffer geweest van seksueel geweld, dus heb ik met extra veel liefde, aandacht en doorzettingsvermogen moeten werken aan mijn seksuele ontwikkeling. Ik vond uiteindelijk weer de vrijheid en blijheid die ik zocht in mijn lijf en zelfliefde.
Mijn zoektocht bracht meer vragen dan oplossingen. In theorie wisten mensen je wel te vertellen dat als je het ECHT verlangt je weer sensuele en seksuele vrijheid kan ervaren in bewustzijn en lijf, ongeacht wat je mee hebt gemaakt. Maar hoe je dat doet, kon niemand mij echt vertellen. Het is ons totaal niet aangeleerd. Ik zag het overal om mij heen. We hebben als collectief ongelooflijk veel moeite om ons te voelen zoals we ons willen voelen in de liefde. We zitten veel te veel in ons hoofd en overdenken onze verwachtingen. We kunnen nauwelijks onze relaties en sensaties vrij ervaren. We hebben minimale kennis over hoe we onze lange termijn relaties vullen met passie, verliefdheid en een scheutje spanning. Dat HOE, daar heb ik mijn dagelijkse werk van gemaakt.
Q: Toen ik je belde met de vraag of je de deelnemers van het retreat wilde coachen hoefde je daar geen seconde over na te denken en antwoordde je met een volmondige JA! Waarom wil je je verbinden aan RYW?
A: Toen je mij vroeg of ik er iets voor voelde om het programma van het 3-daagse retreat te verzorgen, wist ik meteen dat ik het wilde doen. Mijn werk staat in directe relatie tot de boodschap die RYW verkondigt: meer ruimte maken voor selfcare, bewustwording, aandacht. het begint allemaal daar waar we de tijd nemen om echt aanwezig te zijn, of dit nu met jezelf is of met een ander.
Q: Waarmee kan jij de deelneemsters van het retreat helpen?
A: De uitdaging die wij als vrouw aangaan, elke dag weer, is hoe je tijdens de drukte van de uren en de voorbij vliegende dagen, jezelf kunt blijven voelen. Hoe blijf je in jouw eigen ritme bewegen en stem je af op jouw innerlijk kompas? Hoe vaar je je eigen koers in de liefde en het gezin, zonder jezelf te verliezen in het geven aan anderen?
Tijdens het retreat laat ik je de antwoorden op deze vragen zelf beantwoorden: door je te laten VOELEN hoe zelfliefde, sensualiteit en innerlijke schoonheid voelt.
Q: Wat betekent selfcare voor jou?
A: Selfcare betekent voor mij de schoonheid zien in de kleine en grote dingen in en om mij heen. Durven omarmen en kunnen laten gaan.

[mailmunch-form id="637416"]
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

They rock! Q & A met de oprichtsters van Kenko

Kenko is een online boetiek waar je makkelijk en snel al je favoriete feel good producten kan kopen op één plek. Producten zónder schadelijke toevo...

Q & A met Andreas Trussat

Andreas Trussat is 1 van de selfcare experts die ik heb uitgenodigd voor het RYW selfcare retreat. Andreas geeft transformationele  yogalessen zond...