Dit is een bericht voor de vrouw die onnodig veel tijd kwijt is aan bezig zijn met wat ze wel of niet gaat eten. Voor de vrouw die onzeker is over haar figuur, niet helemaal lekker in haar vel zit.
Ik wist dat je zou klikken op dit bericht. Zelf heb ik jarenlang ook op alles geklikt waarin de belofte over afvallen o.i.d. in de titel verwerkt zat. I HEAR YOU!
En ja, ik ga je echt vertellen hoe ik, na de bevalling weer op gewicht kwam, maar ik wil je ook op het hart drukken dat er niet altijd een quick fix is, zeker niet als je al vanalles geprobeerd hebt qua afvallen, maar het maar niet schijnt te lukken....
Om te beginnen, mijn verhaal:
Ik ben jarenlang bezig geweest met mijn gewicht en mijn voedingspatroon. Ik zal niet zeggen dat ik dat nu nooit meer doe, voor mij zijn lekker in mijn vel zitten, energiek zijn, mezelf sexy voelen, belangrijke voorwaarden voor mijn geluk (wil dus niet zeggen dat dat ook voor jou geldt). Het staat voor mij namelijk inherent aan de tijd die ik aan mezelf besteed. Het grote verschil met vroeger is, is dat ik nu voor mezelf zorg uit liefde in plaats uit haat. Er zijn geen graadmeters van goed of fout meer, er zijn geen grote excessen waarbij alle remmen los gaan, er is geen enorme checklist, geen controledrang, het is allemaal een stuk meer easy going...
En dat gun ik jou ook zo. Want wees eerlijk, als je later terugkijkt op je leven of nu al terugkijkt op de voorbije jaren, werd je dan echt gelukkig van obsessief bezig zijn met je lijf? Zou het niet veel zachter, gemakkelijker voelen als het uit een flow ging?
Terug naar vorig jaar september, ik was 2 maanden daarvoor bevallen van Louie, gaf nog borstvoeding en voelde me erg opgeblazen (wat ik ook was :)). Daarnaast had ik weinig kracht, in mijn zwangerschap was ik wel actief geweest qua wandelen en yoga, maar niet intensief. Mijn spieren waren slap en ik was natuurlijk moe vanwege de gebroken nachten. Ik had mijn energie echter hard nodig vanwege de lancering i.s.m Happinez. Ik was een beetje in paniek vanwege mijn gewicht (5 kg meer dan normaal) en wilde bijna weer allerlei rare diëten gaan doen.
[mailmunch-form id="819451"]
Heb ik niet gedaan. In plaats daarvan ben ik gaan vertrouwen.
Ik ben gaan vertrouwen dat, met mijn normale voedingspatroon (wat heel gezond is), ik vanzelf de kilo's zou gaan verliezen. Ik heb de druk en daarmee de stress losgelaten....
Benieuwd naar mijn voedingspatroon? Ik ga je het je vertellen!
Ik eet 80% plantbased. Af en toe kaas, ei, vlees of vis.... Ik eet niet veel gluten, maar ik vermijd ze ook niet. In het weekend eet ik een croissant of een chipje. Ik ontzeg mezelf niks meer en dat is ZO fijn. Ik kies voornamelijk voor eten wat mij energie geeft. Dit betekent dat ik veel maaltijden zelf maak (of soms kant en klaar van Marqt of de Natuurwinkel) en bewerkte voedingsmiddelen vermijd (daar zit niet zoveel energie meer in). Nu het herfst wordt verruil ik mijn groene smoothie voor een beetje havermoutpap met rozijntjes. Voor lunch at ik vandaag wat rijst met groenten en vanavond eet ik bij een vriendin. Ik eet heel graag zelfgemaakte soep, curries en linzenpasta. Mijn favoriete kookboeken zijn Rock Your Body van The Green Happiness (hele makkelijke en lekkere recepten), Happy Holly Belly (recente ontdekking), Ontbijt je Fit en alle boeken van Rineke Dijkinga.
Daarnaast ben ik vorig jaar september weer gestart met bewegen, iets wat ik na mijn bevalling niet direct kon doen. Ik heb een hardloopcursus gedaan om weer rustig op te bouwen (vanwege mijn slappe bekkenbodem durfde ik eerst niet) en ben intensieve 1 op 1 yoga classes gaan volgen bij Andreas Trussat. Zijn trainingen hebben mij ENORM geholpen. Ook al vond ik het niet altijd leuk, want loodzwaar. Ik werd sterker en mijn lijf kreeg weer vorm. Andreas daagt me uit om mijn grenzen te verleggen en alles uit mezelf te halen. Mentaal gaf me dat ook weer meer kracht en ik liep na elke les met veel energie en zelfvertrouwen de deur uit.
Wil jij ook trainen met Andreas? Op 23-9 start hij met een 12-weekse Yoga Intensive Course (ik doe ook mee!). Klik hier voor meer info.  
Een behandeling die ook veel loslaten en afvoer van afvalstoffen in gang heeft gezet is de bindweefselmassage bij de Bindweefselbar. Ik weet niet precies hoe het werkt, ik weet alleen dat er daarna vanalles in mijn lijf is gebeurd. EN dat ik op dit moment weer bijna hetzelfde weeg als voor mijn bevalling.
Daarnaast heb ik veel mentaal werk gedaan. Astrologie is in mijn leven gekomen en ik heb, dankzij kleine (echt ieniemini, want moeder van een newborn, zoon van 7 en ondernemer) dagelijkse selfcare rituelen mezelf nog beter leren kennen EN begrijpen. De grootste eyeopener was dat ik leerde MET mijn lichaam samen te werken i.p.v. het tegen te werken. Vet kan ook dienen als beschermlaag namelijk..
Ik vertel hier veel meer over tijdens de Selfcare X Astrologie workshops op 16 & 17 oktober. Ook Ayurveda, de Maan, je menstruatie cyclus, kristallen en essentiële oliën komen hier aan bod.
Ik las deze quote en echt, het is zo! SELF LOVE WILL LITERALLY SOLVE ALL YOUR FUCKING PROBLEMS. Dus, lieve jij, ga het doen, leer jezelf kennen, begrijpen zodat je van jezelf kunt gaan houden. Het leven is veel te kort om het niet te doen. En weet je, het zal niet iedere dag lukken, niet iedere dag zal zijn zoals jij 'm het liefst hebt en dat is ook ok :) Geef je over aan liefde en laat angst los. Je krijgt er zoveel voor terug...

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Q & A met Motherheart founder Asha

Met het oog op Moederdag, dit keer een interview met Asha, founder van Motherheart.Motherheart is een on & offline platform voor moeders waar j...

Celebrate She // De Moederdag Gift Guide

Een kado geven voelt altijd goed, maar deze Moederdag voelt het extra fijn om mama's te laten weten dat je aan haar denkt. Dit zijn de kadootjes ui...