Met het oog op Moederdag, dit keer een interview met Asha, founder van Motherheart.
Motherheart is een on & offline platform voor moeders waar je inspiratie vindt om je gedragen en veilig  te voelen in alle fases van het moedershap. Motherheart organiseert speciale thema bijeenkomsten bij Delight Yoga in Amsterdam en online vind je inspirerende artikelen.
Vanwege mijn eigen avontuur op het gebied van het moedershap, heb ik een voorliefde voor moeder inspiratie. Ik heb me in de eerste jaren heel alleen gevoeld, dacht dat ik de enige was die ermee struggelde. In mijn zoektocht naar mezelf, kwam ik erachter dat ik helemaal niet de enige was en viel er vanalles op z'n plek. Asha was niet alleen getuige van dit proces (wij gaven samen een retreat op Ibiza), maar bleek ook een voorbeeld op het vlak van persoonlijke groei.
En zoals zo mooi is met en in dit leven vielen er afgelopen december, bij de eerste Motherheart circle ,nog meer puzzelstukjes op z'n plek. Binnen de cirkel voelde ik de kracht van vrouwen die elkaar ondersteunen, die je horen en zien, ik voelde VERBINDING. Met mezelf en met de groep. Na de rollercoaster die het jonge moederschap met zich mee brengt, voelde het als een verademing om gewoon even TE ZIJN, te beseffen dat ik voor de tweede keer moeder was geworden en hoe ontzettend dankbaar ik hiervoor ben.
Voor mij staat Motherheart voor connectie, elkaar dragen en ik vond het mooi om het gevoel van Motherheart terug te laten komen in een product. Dit werd de CONNECT CRYSTAL CANDLE. In de kaars (met de roze toermalijn erin!) en op de bijbehorende intuïtie kaarten vind je de gedachtengoed en de kleuren van Motherheart terug.
De gedachte achter de kaars: connecten met jezelf om je te connecten met een ander en/of de verbinding te voelen met andere vrouwen, die wellicht niet direct in je buurt zijn. Zodat je voelt dat je niet de enige bent, dat je onderdeel bent van een groter geheel. Bovendien is verbinding een gave die je als moeder hebt om aan te voelen wat jouw kind nodig heeft.
In de hoop dat wij iets bij kunnen dragen aan het leven van een moeder en een baby op de vlucht, doneren we 2,5 per verkochte kaars aan Because We Carry. Van dit bedrag wordt een vluchttas samengesteld met allerlei newborn essentials zoals billencreme, luiers, speen en fles.
Tijd om te onderzoeken wat de woorden, die op de intuitiekaarten staan, voor te leggen aan Asha: wat betekenen ze voor haar?
Q: Wat betekent peace voor jou?
A: Voor mij is dit de sleutel tot leven. Vrede hebben met alles wat er is.
" EVERYTHING IS JUST TEMPORARILY " 
De mooie, leuke, fantastische momenten komen en gaan, net als de verdrietige, pijnlijke en onzekere. Daar peace mee hebben maakt het leven een stuk lichter!
Q: Wat betekent trust voor jou?
A: Vertrouwen is er van nature. Door nare ervaringen en de overtuigingen die daarbij komen lijkt vertrouwen weg te vallen. We mogen er altijd vanuit gaan dat alles weer een compleet nieuwe ervaring is en vanuit vertrouwen het aan te gaan.
Q: Wat betekent intuition voor jou?
A: Onze intuitie is ons kompas. Onze intuïtie, onze " truth, heart, Motherheart" weet precies wat we willen en wat we nodig hebben. Als we onszelf de ruimte willen en kunnen geven om vanuit alle ruis weg te stappen, dan weten we precies wat nodig is.
Q: Wat betekent love voor jou?
A: Dit is wat we zijn en zo mogen we ook het leven benaderen. Ik vraag mezelf geregeld af: waar heb ik wat extra liefde nodig?  Waar mag ik wat liefdevoller zijn? Wat als ik het enkel doe vanuit liefde? Ik hou van liefde!
Q: Wat betekent joy voor jou?
Joy heeft voor mij alles met present zijn te maken. Als we present zijn kunnen we veel meer en oprechter genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Zelfs als het minder leuke kanten van het leven zijn. Mijn moeder stelde mij ooit de vraag (en ze heeft hem vaak opnieuw gevraagd!): wat voor cijfer geef je jouw leven? Daar hoefde ik gelukkig niet lang over na te denken  en zelfs niet toen ik in 1 van mijn diepere lows zat: een 10! Want uiteindelijk gaat het precies zoals het moet, is alles tijdelijk en een kwestie van komen en gaan en zullen we vooral wijzer en liefdevoller eruit komen.Hoe moeilijk het soms ook is, zelfs van de dieptepunten probeer ik te genieten door ze er te laten zijn en er niet van weg te lopen. Self-learning is something I really enJOY.
Ondertussen is Asha met haar gezin naar Bali verhuisd! Daar ga ik binnenkort meer over delen!
De kaars die wij in samenwerking met Motherheart hebben gemaakt vind je HIER.
[mailmunch-form id="615805"]
Foto credits: Madeleine Boll - Happymess

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

De allerfijnste selfcare cadeautips voor Moederdag

Moeders. Wat zijn ze belangrijk. Net zo belangrijk als vaders hoor. Maar deze zondag is voor de moeders, alle moeders. Naast een zelfgemaakt kado, ...

Zo kwam ik, na mijn bevalling, weer terug op gewicht!

Dit is een bericht voor de vrouw die onnodig veel tijd kwijt is aan bezig zijn met wat ze wel of niet gaat eten. Voor de vrouw die onzeker is over ...