Pak pen en papier, beantwoord deze vragen en ontdek jouw dosha!Vraag 1: wat doe jij het liefst in het weekend? 


A. afspreken met vrienden en familie


B. een (huishoudelijk)taakje wegwerken, sporten of een boek lezen


C. zo min mogelijk, ik hou van chillenVraag 2: ik sport…


A. best graag, maar ben snel afgeleid en vind routine vinden in het sporten lastig


B. heel graag en veel, ik daag mezelf graag uit


C. liever niet


Vraag 3: mijn huid...


A. droogt snel uit


B. is gevoelig voor warmte en zon


C. wordt snel vet


Vraag 4: mijn eetlust is…


A. wisselend


B. groot (en als ik niet eet word ik hangry)


C. regelmatig


Vraag 5: een talent van mij is…


A. mijn creativiteit


B. mijn zakelijke inzicht


C. een luisterend oor bieden aan een ander


Vraag 6: over het algemeen slaap ik…


A. licht, soms heb ik nachtmerries over vallen en vliegen


B. redelijk goed,  soms droom ik over strijd en brand


C. diep, soms droom ik over de liefde of dat ik verlaten word


Vraag 7: mijn favoriete filmgenre is..


A. Arthouse


B. thrillers


C. romantischVraag 8: ik praat…


A. snel en ben vergeetachtig


B. zeker en kom graag snel ter zake


C. niet heel veel, ik luister liever


Vraag 9: als ik me niet lekker in mijn vel voel, dan…


A. kan ik hysterisch en angstig zijn


B. word ik snel boos en zoek ik ruzie


C. voel ik me down en voelt alles als zwaar


Vraag 10: Selfcare betekent voor mij…


A. steeds iets anders proberen


B. tijd voor mezelf nemen zodat ik daarna meer energie heb om mijn ambities waar te maken


C. een lekkere maaltijd voor mezelf en mijn familie klaarmakenTel je aantal a's, B's en C's en lees hieronder de UITSLAGMeeste A? Bonjour Vata!


We hebben allemaal alledrie de dosha’s in ons, maar er is er vaak 1 die dominant is.

Bij jou is dat Vata, de dosha van beweging en de elementen lucht en ether.Jouw energie is best te vergelijken met Phoebe uit Friends en die van Carrie uit Sex and the CityJe bent creatief, speels, anders dan anders, houdt van dromen en je bent waarschijnlijk goed in schrijven, praten, zingen, schilderen of iets anders artistieks.


Vul hieronder je email in en houd je inbox in de gaten: we sturen je selfcare tips die zijn afgestemd op Vata en die je helpen in balans te blijven zodat jij vooral je creatieve en enthousiaste jij kunt zijn.

zin in een retreat? Check ons aanbod hier. 

Meeste B? Bonjour Pitta!


We hebben allemaal alledrie de dosha’s in ons, maar er is er vaak 1 die dominant is. Bij jou is dat Pitta, de dosha van transformatie en de elementen vuur en water.


Jouw energie is best te vergelijken met Monica uit Friends en die van Samantha uit Sex and the City


Je bent een leider, neemt graag initiatief, houdt van uitdagingen en neemt graag veel hooi op je vork (iets met alles uit jezelf en het leven willen halen:))


Vul hieronder je mailadres in en houd je inbox in de gaten: we sturen je selfcare tips die zijn afgestemd op Pitta en die je helpen in balans te blijven zodat jij vooral je passievolle en ambitieuze jij kunt zijn.
wil je op (day)retreat? Moon Medicine is 100% iets voor jou! Klik hier voor info.
Meeste c? Bonjour Kapha!


We hebben allemaal alledrie de dosha’s in ons, maar er is er vaak 1 die dominant is. Bij jou is dat Kapha, de dosha van bescherming en de elementen aarde en water.


Jouw energie is best te vergelijken met Joey uit Friends en die van Charlotte uit Sex and the City


Je bent een echte caregiver en houdt ervan om andere in de watten te leggen. Je luistert liever dan dat je in de spotlight staat. Je verzamelt graag mooie spullen, maar ook emoties. Soms is dat niet handig want daarmee voel je je zwaarder dan nodig is. Voor jou is het belangrijk om in beweging te blijven. Zowel fysiek als mentaal (let it go, baby!)


Laat hieronder je mailadres achter en houd je inbox in de gaten: we sturen je Selfcare tips die zijn afgestemd op Kapha en die je helpen in balans te blijven zodat jij vooral je zorgzame en compassie volle jij kunt zijn.


Start before you’re ready: jij komt het best in beweging door echt even van huis te gaan en de volledige focus op jezelf te leggen. Ook al vind je het retespannend - ga ervoor en boek een retreat! Je zult merken dat door tijd te besteden aan jezelf, je ook weer opgeladen bent voor een ander (v.s. leeglopen op de zorg die je aan anderen geeft).

Klik hier voor ons retreat overzicht


Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Ayurveda: dit zijn de 5 gezondheidsvoordelen

Is je gezondheid jouw dagelijkse prioriteit en ben je altijd nieuwsgierig naar manieren om deze te optimaliseren zodat je energiek je doelen bereik...

Tong schrapen: een selfcare ritueel uit de Ayurveda voor het verbeteren van de spijsvertering

Tong schrapen, een Ayurvedisch selfcare ritueel voor het verbeteren van je spijsvertering en je adem. Tong schrapen doe je met een tongue cleaner,...