Astrologisch gezien zitten we nu in het seizoen van de Schorpioen, het teken van de dierenriem wat symbool staat voor sex, mysterie, transformatie en de donkere kant van het leven. Bij het woord transformatie denk ik altijd aan Harry Potter (groot HP fan hier) vanwege mijn associatie met de Phoenix. Uit de as herrijzen, wedergeboorte, daar denk ik aan bij transformatie. Mijn jaar was er vol mee! 
Allereerst: ik denk dat 2020 voor iedereen een jaar was waarin we uitgedaagd werden om onszelf vragen te stellen en te onderzoeken hoe je een nieuwe situatie werkbaar maakt voor jezelf en je geliefdes. Zijn we in die zin niet allemaal een stuk flexibeler geworden? Hebben we niet allemaal onze blik verruimd? #transformatie #groei
In de Selfcare Journal van vorig jaar, schreef ik als woorden voor 2020 FUN & FOCUS en 1 van de 3 doelen was relatiecoaching. Ik had het niet verwacht, maar vijf jaar na de start van mijn zoektocht, werd dit het jaar van de grote mindshifts. Groei komt nooit vanuit comfort. Vaak schuurt (dat knagende gevoel) iets eerst een tijdje voor er actie komt. Bij mij schuurde het in mijn relatie met Clint, naast de liefdevolle momenten, kwamen we naar mijn smaak, te vaak in onnodige discussies over dezelfde onderwerpen.  Samen werken is zo intensief, je kunt niet om elkaar heen en dat vraagt radicale eerlijkheid van ons beiden. De eerste helft van het jaar keek ik dit zelf aan, ging ik gericht op onderzoek uit. Denk aan Selfcare Practices zoals schrijven, de voorbereidingen van de Moon Masterclasses die ik hostte, bezoek aan een energy healer, een medium, tijd met en voor mezelf waarin ik stil stond bij mijn gedachtes. Richting de tweede helft van het jaar kregen we samen hulp van zowel een Business als Relatie coach. Resultaat: ik kwam dichter bij mezelf dan ooit, kreeg helder voor ogen waar ik met Rock Your World heen wil en maakte grote sprongen in mijn relatie.
Welke kwartjes er o.a. zijn gevallen? 
Mijn kijk op mannen
Mijn kijk op ondernemen
Mijn kijk op verbinding
Mijn gevoel van eigenwaarde
Betekent dit dat ik nu klaar ben? Hop hop strik erom? Zeker niet. GROEI & HELING zijn niet lineair. Een proces neemt tijd in beslag en puzzelstukjes landen wanneer ze landen.
Als afsluiter van deze column deel ik graag een quote die ik vind passen bij mijn transformatie voor dit jaar.
EVERYTHING WITHIN YOU SHIFTS WHEN YOU DO IT FROM A PLACE OF LOVE (in plaats van strijd). 
Werken, liefhebben, ouderschap, Selfcare, vriendschappen.... wat als we steeds alles terug naar onszelf brengen en dagelijks de commitment doen om vanuit liefde te bewegen. Klinkt misschien als logisch, maar hoe vaak doen we het echt? Het tegenovergestelde van liefde is strijd, een innerlijk conflict die zich manifesteert als -->
Fronsen
Zorgen
Spanning vast houden
Piekeren
Jezelf saboteren (iets willen, maar het niet doen)
Verslaafd aan afleiding in welke vorm dan ook
Frustratie
Schuldgevoel
De vraag is: wat is jouw innerlijke conflict, waar komt het vandaan en zou je jouw perspectief rondom het conflict kunnen shiften? Wil je überhaupt iets transformeren en waarom? Zou het je Happiness, Innerpeace en Focus kunnen brengen?
De Selfcare Journal 2021 is een stok achter de deur om 5 minuten reflectie tijd met jezelf te pakken, een vaste ochtend of avondroutine te maken en jezelf de vragen te stellen die je verder brengen. Ik hoop dat ie je brengt wat je zoekt.
Vind je het leuk om mij te volgen? Op mijn persoonlijke insta account vind je hersenspinsels + snapshots uit mijn (gezins)leven.

Vind vergelijkbare artikelen

selfcare journaltransformatie

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Ochtendroutine: liever een lage dan een hoge lat

Voor de komst van Louie was mijn ochtendroutine in kannen en kruiken: Fitz was op een leeftijd dat hij mij 's ochtends niet direct nodig had en, va...

De Marie Kondo methode: opruimen als selfcare practice voor meer rust

Opruimen als methode om dichter bij jezelf te komen, had jij die link gelegd?Misschien niet direct.Toch is het opruimen en het organiseren van je h...