Als ik moe ben of niet lekker in mijn vel zit ga ik eindeloos op mijn telefoon scrollen door Pinterest of Instagram. Of ik pak, zodra het kan, mijn telefoon om te checken of ik nog apps/mails/insta berichten heb: steeds op zoek naar nieuwe prikkels. Gelukkig herken ik het en kan ik het ook snel weer loslaten. Ik vind het zonde van mijn tijd en ik word er nog onrustiger van.
Is het je weleens opgevallen hoeveel mensen continu op hun telefoon kijken? Bijvoorbeeld lopend op straat, terwijl je een gesprek met iemand voert. Zie je dan wat voor onrust het veroorzaakt? Hoe zit dat bij jou? Kan je makkelijk afstand nemen van je telefoon?
Twee feiten die ik graag met je deel:

  1. Door je telefoon naast je te leggen als je aan het werk bent achter de computer word je steeds afgeleid wanneer deze oplicht. Je hersenen moeten steeds schakelen. Dit maakt je MOE! Bovendien ben je dan onnodig langer met je werk bezig.
  2. Door je wacht momenten (in de trein etc.) op te vullen met het staren naar je mobiel, gun je je geest nooit rust. Sterker nog, je geeft 'm alleen maar nieuwe prikkels om te verwerken. Prikkels die niet verwerkt worden, veroorzaken onrust en kosten je energie.

Terug naar de vraag: hoe zit bij jou? Zit je misschien vaker op je telefoon dan je lief is en ben je vaak onrustig en moe? Dan is het wellicht tijd voor een smartphone detox!

Houd in een dagboek bij wat er met je gebeurt. Dat hoeven geen ellenlange verhalen te zijn, een paar woorden zijn genoeg. Merk je dat je minder onrustig bent? We zijn heel benieuwd! Deel het met ons via de hashtag #feelgoodbegreat

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Veel stress? Vermijd deze voedingsmiddelen

Voeding is bedoeld om energie te geven, niet om energie te onttrekken. Eten volgens je Ayurvedische constitutie is een belangrijke pijler om je gez...

3 x Open je hart en heal lichaam en geest.

Volgens de Ayurveda is het hart de zetel van prana, levensenergie, en het centrum van liefde en compassie. Het is de plek waar de vrouwelijke en ma...