Tijdens mijn gesprekken met vrouwen valt mij op dat we graag de tekortkomingen van mannen benadrukken. Nu is er niks mis mee om af en toe, in vertrouwen, eens lekker je hart te luchten en met je vriendinnen te delen dat je er van baalt dat je man wat minder in het huishouden doet, verjaardagen vergeet of je kind met ongekamde haren naar school laat gaan.
Het punt is: soms gaat het verder. Dan voelen we ons als vrouw zo verantwoordelijk voor alles en iedereen om ons heen dat de relatie eenzaam voelt, als eenrichtingsverkeer waarin jij meer geeft dan ontvangt en jij je niet gewaardeerd voelt.
Jouw emmer vult zich als een dolle, je voelt je benauwd, bent aan het overleven i.p.v. leven en probeert alle ballen in de lucht te houden totdat het niet meer gaat en je breekt.
Misschien is dit punt van breken niet nodig, misschien kun je eerder zelf de regie in handen nemen door je persoonlijkheid in balans te brengen.
Hoe kun je dit bereiken? 3 Tips

  1. Say yes to vrouwelijke energie!

We hebben allemaal zowel mannelijke (yang) als vrouwelijke (yin) energie in ons. Om ons leven te kunnen leven hebben we beiden nodig. Het is als de zon (yang) en de maan (yin): deze wisselen elkaar af en beiden zijn nodig. Overdag hebben we de zon nodig om te doen. ’s Nachts is de maan nodig om te rusten.
De laatste jaren zie ik (en ik merkte het ook bij mezelf) dat wij als vrouw de mannelijke kwaliteiten aantrekkelijker begonnen te vinden dan de vrouwelijke. Daardoor raakt de balans verstoord en ben je niet langer in contact met je gevoel, met een verstoorde hormonale onbalans (moeilijk zwanger worden b.v.), slapeloosheid of keuzestress als gevolg.
Als vrouw zijn we niet voor niets net iets gevoeliger, intuïtiever en zorgzamer. Dat zijn onze kwaliteiten! Omarm ze dus, probeer niet alles alleen te doen, maar zoek steun en spreek je uit. Mannen ruiken niet waar jij mee zit, zij kijken echt heel anders tegen die berg was aan en kunnen moeilijker vooruit kijken.
2. Laat de controle los!
Oh la la, deze is ook voor mij een dagelijkse note to self. Al heb ik het zelf niet in de gaten: als ik Clint (mijn liefde) moet geloven, ben ik een enorme control freak. Ik vind het zelf wel mee vallen, maar ik weet wel dat ik het lastig vindt de controle los te laten en een ander te vertrouwen. Bovendien ben ik iemand die graag weet waar ze aan toe is, dat is het grote deel Pitta in mij, deze dosha is vurig en behoorlijk perfectionistisch. Deze kwaliteit heeft mij ook gebracht waar ik nu ben en sta.  Natuurlijk is TE nooit goed en wil je de ander in zijn waarde laten, daarom probeer ik mij heel bewust te zijn van de woorden die ik gebruik en doe ik mijn best mijn partner extra waardering te geven als hij kookt, boodschappen haalt of mannendingen doet met mijn zoon. Zeker in de opvoeding van je kinderen zie ik het grote belang van de beiden energieën. Clint en zijn vader zijn er voor het stoeien, het bouwen van lego en de voetbal. Ik ben er om hem extra te verzorgen, traktaties te maken en te schminken bij de toneelvoorstelling.
3. Viva jouw vrouwelijkheid!
Verzorg jezelf, draag mooi ondergoed, omring je met zachte geuren, fijne stoffen, lekkere muziek. Stift je lippen eens rood, draag die hakken! Omarm je rondingen, maak oogcontact met mensen. Ga dansen, gooi die heupen los en laat de energie stromen.
Zelfvertrouwen opkrikken doe je niet alleen in je hoofd, maar vooral met je lijf, je aanwezigheid. Gezien worden, je geliefd voelen doet wonderen met je zelfvertrouwen en daar kun je dus actief mee aan de slag!
Nog meer vrouwelijke energie in je leven uitnodigen? Gebruik dan 1 van deze stenen.

1. Rozekwarts
Perfect om de liefde aan te trekken en milder naar jezelf te kijken: de wereld vergaat heus niet als je die was pas morgen doet…
seleniet
2. Seleniet
Helpt energetische blokkades weg te halen zodat je in kunt tunen op je vrouwelijke energie.
Voelt het alsof je nog veel meer wilt weten over dit onderwerp? Het is een grote pijler uit het RYW selfcare retreat, hier lees je meer info over dit bijzondere weekend.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Yes! Volle maan! Tijd om aan je dromen te werken!

Deze maand staat de maan in boogschutter, de energie hiervan is naar de toekomst gericht, het zien van het grotere plaatje en naar binnen kijken om...

5x essentiële oliën voor een nóg betere zomer

De zomer is een tijd van het rustiger aan doen, in theorie de perfecte timing om meer tijd te maken voor selfcare. In theorie dan :) In de prakt...