Jezelf zijn, grenzen stellen, hetgeen waar je jezelf mee voedt (van voeding tot beelden) een gezonde relatie met geld, een liefdevolle en vervullende relatie met je geliefde, ontspannen, gezondheid, lekker slapen: ALLES wat ik hier noem is verbonden aan de hoeveelheid liefde die jij voor jezelf voelt.
Zelfliefde is, zoals Whitney (ik ben een groot Whitney fan) zingt:
THE GREATEST LOVE OF ALL. 
SELFLOVE is liefdevol met jezelf omgaan, je yin en je yang respecteren. Het is rusten EN in beweging zijn. Het is vertrouwen op je intuïtie en er vervolgens naar HANDELEN. Het is hulp toe laten, VRAGEN om te krijgen wat je nodig hebt. OPEN staan om liefde toe te laten. Alleen als je liefde toelaat kun je gezonde en tevreden relaties ontwikkelen. VERTROUWEN in jezelf hebben. VOELEN dat je het verdiend om te ONTVANGEN.
Heb je het idee dat niemand je begrijpt? Voel je je niet verbonden met je geliefdes? Vergroot dan de liefde die je voor jezelf hebt.
Manieren hoe ik dit doe:
Verbinden met water.
Ik ben SUPERstreng voor mezelf. LOSLATEN vind ik eng en is een ONGOING work in progress. Mijn passie is groot. Passie = verwant aan het element vuur, we hebben het nodig, maar teveel brengt je uit balans, denk maar aan het uiterste - crime passionel. Ik weet het van mezelf en weet ook wanneer ik te streng ben, ik voel het in mijn buik, merk het in mijn conversaties met Clint, ik word dan rigide. Gelukkig is Ayurveda altijd to the rescue - en kan ik door het tegenovergestelde in mijn leven te brengen het vuur kalmeren. Water is het tegenovergestelde van vuur. Voor mij zijn douchen, in bad en/ of naar de zee gaan hele fijne manieren om het element water in mezelf wakker te schudden en mijn yang een tandje lager te laten zingen :)
Bewustzijn creëren. 
Laatst kreeg ik een DM waarin stond dat het haar opviel dat ik in de audiofragmenten op Spotify steeds sorry zeg als iets niet helemaal lekker loopt. Dit was voor mij een reden om extra stil te staan bij hoe streng ik voor mezelf ben.
Zoals jullie waarschijnlijk weten ben ik een ambitieuze Steenbok en net als andere aardetekens (dit is iets wat mij opvalt, maar niet in steen geschreven is!) neig ik naar perfectionisme. Dat is heel handig, want het helpt mij enorm bij het ondernemen en de drive die ik voel om mezelf ontwikkelen. Maar het moet natuurlijk niet de overhand nemen, want dan krijg je die weer die onbalans.
Diezelfde week als ik de DM kreeg, bezocht ik een medium en legde ik kaarten voor Volle Maan in Kreeft. Bij beiden kwam COMPASSIE naar voren - hoe meer IK compassie beoefen, hoe meer ik dit met gevoel met jullie kan delen. Het oefenen met compassie is een continue oefening en vraagt om bewustzijn. Dit bewustzijn oefen je in rituelen, in journal vragen die je jezelf tijdens rituelen stelt, in gesprekken met dierbaren, in dagelijkse handelingen. Let er maar eens op, door bewust te zijn van je handelingen (hoe je eet, welke woorden je uit etc.) heb je steeds de mogelijkheid om te shiften van energie: om in mogelijkheden + liefde te denken in plaats van andersom (beperkingen en negativiteit!). 
Lachen + spelen
Ik ben zo, zo, zo intens DANKBAAR voor mijn kindjes. Ik ben altijd een persoon geweest die het leuk vindt om met kinderen te spelen, spelletjes te verzinnen. Toen ik een aantal jaar geleden niet lekker in mijn vel zat kon ik bijna niet het geduld op brengen om rustig te spelen met Fitz. Hier voelde ik mij enorm schuldig over en schuldgevoel vreet energie. NU probeer ik heel bewust te spelen met de jongens en zodra ik afgeleid ben, weet ik dat ik te druk ben en probeer ik nog bewuster te spelen. Kleien, schilderen, voetballen, dansen, puzzelen, voorlezen, rennen in de speeltuin, tikkertje...ik vind bijna alles leuk (behalve lego :)). En ik weet dat de jongens er ook van genieten, die blik in hun ogen is zo waardevol. Weet je nog van vroeger hoe leuk je het vond als je vader of moeder iets met je deed? Ik vond het bijvoorbeeld helemaal het einde als 1 van de 2 met mij ging zwemmen in de zee. Het zijn herinneringen die je je hele leven bij je draagt. Hoe mooi is het dat jij je kinderen ook deze herinneringen kunt meegeven? Deze herinneringen dragen bij aan je gevoel van eigenwaarde + zelfliefde. Het zijn namelijk herinneringen aan verbinding.HEt is een vorm van ontvangen: plezier en liefde. Door zoiets simpels als spelen werk je niet alleen aan je eigen gevoel van speelsheid (= compassie = element water), maar ook aan het gevoel van eigenwaarde bij je kind. Het feit dat je met hem/haar speelt betekent namelijk dat hij/zij je aandacht en tijd waard is. 
Ik hoop je met deze tips geïnspireerd te hebben om zelfliefde opnieuw te bekijken. Blijf nieuwsgierig en open je hart voor mogelijkheden, voor ontdekkingen, voor LIEFDE. Speciaal voor Valentijn hebben we een etherische olie blend samengesteld die je helpt niet alleen je eigen hart te openen, maar ook van je geliefde. Gebruik 'm alleen of samen en VIER de LIEFDE! Deze LOVE OIL vind je hier.

Vind vergelijkbare artikelen

eigenwaarderozenkwartszelfliefde

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Laatste Kwartier in Weegschaal - schrijfopdracht

De Maanfase bevindt zich vandaag (17 januari)  in het Laatste Kwartier in het teken Weegschaal, 1 week voor de Nieuwe Maan en een paar dagen voorda...

volle-supermaan-wat-betekent-deze-voor-jou

Volle SUPERmaan, wat betekent deze voor jou? Een Supermaan betekent dat de Maan heel dichtbij de aarde is zodat wij haar extra goed kunnen zien (en...