1. BREATH OF FIRE: ademhalingsoefening voor JOY in je leven.
Vorige week zijn mijn Ayurvedische lessen weer gestart. De komende maanden ga ik verder de diepte in en leer ik meer over mentale en fysieke heling op de Ayurvedische manier. 's Ochtends starten we altijd met de theorie en 's middags diagnostiseren we elkaar (met de hulp van de juf).
Zo kwam ik erachter dat ik kapha ama (= een vorm van afvalstoffen) in mijn systeem heb en een behoorlijke hoge vata. Dat laatste wist ik en komt vaak voor na de bevalling.
Ik kreeg als advies om mijn dag te starten met de BREATH OF FIRE, een ademhalingsoefening om mijn spijsverteringsvuur te stimuleren zodat ook mijn afvalstoffen verbrand kunnen worden.
Hier vind je hoe je deze ademhalingsoefening doet.
2. VERZORG JE HAAR: DIY HAARMASKER
De conditie van je haar vertelt o.a. iets over je hormonale balans. Ik zit momenteel in de-ik-verlies-haren-bij-de-vleet fase. Gek word ik ervan. Het komt vaak voor na de bevalling en volgens de Chinese Geneeskunde komt het door een YIN - tekort bij de nieren. Ayurvedisch gezien is deze droogte (YIN staat voor levenssappen) verwant aan de VATA dosha (andere kenmerken van droogte zijn een piep in de oor, krakende stem, insomnia).
Vermoed je dat op dit moment VATA uit balans is bij jou? Focus dan op olie, zowel in je dieet  als in je dagelijkse verzorging. Een voedend haarmasker maak je door  1 gepureerde banaan (anders stukjes in je haar) te maken met 1 eiwit, 2 el goede kwaliteit honing en 1 el olijfolie. Laat 20 minuten trekken en was dan (HEEL GOED) na met je favoriete shampoo.
Terwijl het masker in trekt masseer je je voeten met Calming Body & Bath Oil (helpt VATA te kalmeren) of kies je voor een meditatie met citrien, de geel/gouden kleur van deze steen werkt verzachtend en kalmerend.
3. Ik blijf nog even in het Ayurvedische en deel graag een DETOX THEE RECEPT met je.
Deze thee stimuleert je spijsvertering (YASSSS!), helpt bij blaasontsteking en zorgt voor een mooie huid. Het is een SUPER goede thee om voor het slapen gaan te drinken om een kater te voorkomen als je een wijntje teveel op hebt en is top om in je hoofd te houden als milde detox op de dag na kerst. Maken is makkelijk. Je neemt 1tl komijnzaad, 1tl korianderzaad en 1tl venkelzaad (allemaal te verkrijgen bij de natuurwinkel), plet deze lichtjes in de vijzel en voeg dit mengsel dan toe aan een liter kokend water. Laat 10 minuten koken, zet het vuur dan uit en schenk in een thermosbeker met zeefje.

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

YOU ARE ENOUGH! Stappenplan om jezelf te omarmen!

Ja hoor, het is alweer nieuwe maan. Meestal is de energie hiervan bij mij een paar dagen van te voren op z'n heftigst. Ik voel me dan veel minder s...

Nieuwe Maan 7 dec: Dream Big

Tijd om groot te  dromen! Wat wil jij bereiken in het nieuwe jaar? Pak je citrien of honing calciet, ga lekker liggen en druk op play. The sky is t...