Last minute was ik (Hanneke, co-founder van Rock Your World) uitgenodigd om op retreat te gaan in Amsterdam. Ik twijfelde want had heel veel zin in een weekend met mijn gezin. Aan de andere kant hadden Clint en ik al een tijd geleden bedacht dat ik specifiek dit weekend naar een hotel zou gaan om te starten met mijn tweede boek (een opvolger voor Rock Your Crystals) en nu werd het zomaar in mijn schoot geworden (stukje abondance hier!).

naar the UNBOUND, de plek van het retreat


Met frisse tegenzin vertrok ik naar The Unbound, een prachtig nieuw boutique hotel in Amsterdam. The Unbound ligt in de natuur, er is een goed restaurant, een sauna en de kamers zijn top. Er zijn trouwens ook huisjes met een hot tub, just satijn':)  Ik schrijf dat ik met frisse tegenzin ging omdat ik vooraf in het programma had gezien dat we lachyoga zouden gaan doen. Vroeger fietste ik vaak door het Vondelpark door mijn werk en dan zag ik 's ochtends vroeg mensen lachyoga doen en dat zag er in mijn optiek heel ongemakkelijk uit.

De hotelkamer en het ontvangst


Toen ik aankwam werd ik door de organisatie van het retreat, Divine Soul Yoga, hartelijk ontvangen en mijn kamer zag er prachtig uit. Vrij snel na de ontvangst hadden we de introductie en werden we geïntroduceerd in de belangrijkste elementen van het retreat: lachtherapie (dus geen lachyoga), blissmeditatie, pranayama en yoga. Alles werd gegeven door verschillende professionals uit India die allemaal opgeleid waren door de master healer Deepak Mittal.  De 67-jarige Master Healer zelf was er trouwens ook bij en verzorgde 2 x per dag de bliss meditations en yoga nidra.

BLISS: de ultieme staat van geluk en rust


Op de eerste avond werd ik bij de Master Healer aan tafel uitgenodigd, hij vertelde mij dat zijn goal was om meer bliss en liefde de wereld in te brengen. De man met wie ik praat is een slimme zakenman, staat aan het hoofd van een groot tractorbedrijf en hij heeft een retreatcentrum in India. Sinds kort heeft hij ook een yogaschool in Amsterdam Zuid want hij heeft besloten dat hij Nederlanders warm wil maken voor zijn methode van bliss verspreiden. Die methode is gestoeld op de combinatie van bliss meditatie, yoga nidra, pranayama, yoga en lachtherapie. De meditatie techniek is steeds hetzelfde. Net als de yoga nidra. Hij zegt dat als je zijn methode 21 dagen achter elkaar beoefent, je na die periode een ander mens bent. Hij heeft 'm ontwikkelt nadat hij zelf als succesvolle zakenman op zoek was naar meer betekenis in het leven. Volgens hem is bliss het gevoel dat alles precies goed is zoals het is. Je hebt genoeg en bent genoeg. Een ultieme staat van rust en geluk.

een anders dan anders retreat


Dit retreat is anders dan alle andere retreats. Ten eerste omdat er ook veel mannen onder de deelnemers zijn en je, behalve in de lessen, niks met elkaar te maken hebt. Iedereen slaapt op aparte kamers en je eet niet gezamenlijk (de maaltijden moet je tijdens dit retreat zelf verzorgen of afnemen in het restaurant van The Unbound). Ten tweede omdat de teachers mij raken, ze zijn ontzettend goed in wat ze doen, zeer ervaren en leggen zowel de meer wetenschappelijke als spirituele kant van de oefeningen uit. Daarnaast opereren ze echt als team en zie je dat ze blij zijn met hun werk. Ook zij worden gevoed door de missie van hun master healer en dat zie je.

wat de technieken bij mij hebben gedaan


Ik schrijf dit stukje op dag 3 van het retreat, ik heb vandaag in totaal 6 uur een mix van yoga, pranayama, meditatie en yoga nidra gedaan. Daarnaast ben ik in de sauna geweest, hebben we een gezamenlijk spel gedaan om het kind in onszelf verder wakker te maken en heeft Deepak Mital een geweldige speech gegeven waardoor er iets lifechanging in mij is veranderd. Er zijn verdere puzzelstukjes geklikt en ik voel mij een heel gezegend mens. Een gevoel dat de wereld aan mijn voeten ligt. Zin in het leven. Dit weekend heeft me veel meer gebracht dan ik had verwacht. De lachtherapie zal ik nooit vergeten, sterker nog, deze was bijzonder effectief. Er was zelfs een oefening om ons brein te wassen. De theorie achter de lachtherapie is kinderlijk simpel, je zou willen dat alles zo simpel was: als je lacht kan je aan niks anders denken, lachen is je brein met rust laten en stress verminderen. In Spring Reset zal ik zeker wat van de technieken die ik heb geleerd met jullie delen.

Crystal Healing


Er waren twee workshops van ieder 2 uur waarin we hebben geleerd onszelf en anderen te helen via een pendel, de chakra's, een selenietstaaf en onze handen. Ik ontdekte ook de meer wetenschappelijke kant achter de chakraleer: elk chakra komt overeen met de grote zenuwknopen, die weer worden geassocieerd met de grote klieren. Klieren scheiden hormonen af in onze bloedbaan en zijn enorm belangrijk bij het functioneren van het lichaam. Hier wordt jouw gezondheid bepaald - door een teveel of tekort aan hormonen.

De kracht van vergeving en affirmaties


Volgens Deepak zou je leven, door het volgen van zijn bliss meditatie, na 21 dagen voorgoed veranderen. Mits je eerst vergeeft én daarna stil staat bij liefde, helderheid en faith. Vraag jezelf wat je écht belangrijk vindt in het leven en dat wordt jouw helderheid - jouw purpose (en die kan dus ook simpelweg zijn: liefdevol zijn). Beoefen dagelijks liefde door wakker te worden met de mantra I love my life en geloof erin, faith. You gotta have faith. George Michael op repeat.
Zelf ook een retreat ervaren? Klik hier voor de eerstvolgende retreats die ik organiseer.

Vind vergelijkbare artikelen

retreatyoga

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

DAYRETREAT: GET THE SELFLOVE YOU WANT- FULL MOON EDITION

Ben jij een perfectionist?Kom je moeilijk in slaap?Heb je de wens om vanuit je hart te leven, maar kun je je hoofd moeilijk los laten?Rommelt het i...

Winter Soulstice, One Day Retreat Vision & Intention 2024

One Day Retreat op 20 december 2023 Yes, 2024 komt eraan! Tijd om je onder te dompelen in rust en gebruik te maken van de intuïtieve energie van Wi...