Zeven jaar geleden was dit de maand dat mijn relatie met de vader van Fitz stopte. In die tijd was ik nog helemaal niet into astrologie en dus ook niet bezig met de thema's rondom de sterrenbeelden en hoe ze je kunnen helpen inzicht te krijgen in jezelf. Maar in die tijd, omdat ik op zoek was naar antwoorden, is wel mijn liefde voor astrologie ontstaan. Het heeft het mij geholpen een aantal kwartjes te laten vallen. Misschien brengen mijn ervaringen jou ook precies die inzichten die je verder helpen.

Astrologie, sterrenbeelden en Weegschaal

Iedere maand staat de zon in een ander sterrenbeeld, dit ken je vast omdat je weet welk sterrenbeeld je bent. Ieder sterrenbeeld heeft een eigen symboliek die we praktisch toe kunnen passen om inzicht te krijgen in onze patronen. In oktober is het sterrenbeeld Weegschaal het dominerende sterrenbeeld. Weegschaal heeft als thema (liefdes)relaties, interieur, balans en is verwant aan de planeet Venus (die van de liefde).

Lees meer over interieur, balans en (zelf) liefde in Rock Your Oils. 

Allereerst, Weegschaal, hoe zit dat?

Weegschaal is het meest harmonieuze teken van de dierenriem en staat voor balans binnen jezelf en relaties. Dit is de maand waarin je, met de hulp van de thematiek van Weegschaal, volledig eerlijk naar jezelf en je relaties mag kijken en je mag afvragen: hoe weerspiegelt mijn relatie met mezelf die met een ander? Zijn er misschien signalen vanuit je lichaam dat je ergens de balans kunt herstellen? Bij Weegschaal horen je nieren en je sexorganen. Hoe is je seksleven op dit moment? Je vruchtbaarheid? Hoe voelt je onderrug? Alles is met elkaar verbonden. Weegschaal hoort bij het hartchakra. Heb je het idee dat je open staat voor de liefde?


Gebruik Love Oil om je hart te openen, heerlijke olie voor een sensuele (zelf)massage

Durf jij van jezelf te laten houden?

Mijn hartchakra was lange tijd gesloten. Voor mij betekende dit het volgende: ik was altijd heel druk bezig met de nadruk op de ander te leggen, ik zat in een slachtofferrol waarbij ik niet eerlijk naar mezelf keek. Totdat een vriendin mij vertelde over bindingsangst en dat ik daar wellicht wel een klein beetje (veel) last van had. Op haar advies las ik hier meer over in het boek van Hannah Cuppen (niet uitgelezen overigens, maar zeker interessant). Ik leerde in dat boek dat die leegte die ik in mijn hart voelde, voortkwam uit de volledige disconnectie met mezelf. Mijn belangrijkste takeaway werd deze: ik kon niet van mezelf laten houden als ik niet eerst van mezelf hield (ai!).

Conflicten binnen een relatie worden getriggerd door onverwerkte emoties uit je jeugd

Ik leerde ook dat conflicten binnen een relatie altijd verwant zijn met wonden in jezelf die niet geheeld zijn. Vaak zijn dit onverwerkte emoties uit je jeugd. Dit principe wordt heel helder uitgelegd in het boek Getting the love you want. Deze wonden zijn ook goed nieuws, want ze zeggen iets over waar in je leven en hart je kunt helen. Diegene met wie je een relatie hebt, spiegelt waar jij pijn hebt. Je hebt de (simpele?)  keuze om hier iets aan te doen en de wond te helen of je kop in het zand te steken en de wond te laten etteren. Het goede nieuws is, is dat het onderzoeken van je relatie dus grote kansen biedt om persoonlijk te groeien. En hoe meer jij groeit en heelt bent, hoe meer jij bijdraagt aan de stabiele ontwikkeling van je kinderen.

Ook je (innerlijk kind) wonden helen? Kijk Healing The Mother Wound

Denk jij in een tekort?

Iets wat steeds terugkomt bij de vrouwen die ik spreek is het gevoel van tekort komen, te weinig ruimte voelen voor zichzelf. Heel herkenbaar, want zelf voelde ik dit ook zo. Zo was er destijds geen ruimte voor mij om het aantal dagen te werken die ik wilde werken en had ik het gevoel dat ik alles opzij moest schuiven voor hem. Achteraf gezien kon ik hier pas met perspectief naar kijken en besefte ik  dat het niet zo zwart-wit lag als ik dacht en dat ik zelf hierin een grote rol speelde en ook de verantwoordelijkheid over moest nemen.

Leer in overvloed te denken (gebruik code moneyflows)

Tekort in geld en zelfliefde

Het gevoel van tekortkomen zie ik in vele lagen terugkomen: van salaris tot aan tijd (let maar eens hoe je spreekt: hier heb ik GEEN tijd, geld ..... voor). Met alle terughoudendheid (overleven in plaats van leven) en ontevredenheid van dien. Het antwoord hierop is ZELFLIEFDE. Pas als je van jezelf houdt, kun je van een ander houden en een ander van jou laten houden. Bovendien legt een gezonde dosis zelfliefde de basis voor een goede verstandhouding met geld, familiezaken en carrière.


Money Flows: financial selfcare als sleutel tot het aantrekken van overvloed (gebruik code moneyflows)

Selfcare practices om in jezelf en je relaties te duiken

Plan een wijnavond met vriendinnen en ga de diepte met ze in!

Doe een rondje vragen zoals: welk cijfer geef jij je work/life balance, ben je tevreden met wat je verdient etc. Zo kom je erachter dat je waarschijnlijk niet de enige bent die met een aantal zaken loopt en vriendinnen die je echt goed kennen, kunnen je spiegelen.

Date night met je partner

Plan een date night met je partner en probeer eens ECHT te communiceren en negatieve woorden te vermijden. Tip: telefoons van tafel en elkaar aankijken helpt ENORM! 

Maak ruimte voor stilte

Plan een stilte middag met je zelf. Ga naar de sauna of het bos en wees compleet eerlijk tegen jezelf: ben jij op dit moment volledig jezelf? In je relatie? in je onderneming? Op de werkvloer? In vriendschappen? Als het antwoord nee is, ga dan op zoek naar wie je bent. Zo groot of klein je dat zelf wilt. Jij hebt de keuze, jij hebt altijd de keuze.

Open je hart

Werk aan vertrouwen door actief je hart te openen met kleine selfcare practices. Rozenkwarts verzacht je hart, net als rozenolie. Focus op het afvinken van kleine taakjes op jouw dagelijkse to do lijst. Dat geeft een boost aan je zelfvertrouwen! Oefen in dankbaarheid, spreek je waardering uit tegenover je partner, probeer eens te focussen op wat hij/ zij wel doet in plaats van alle dingen die in jouw ogen fout gaan en geef hem/ haar de ruimte om het op hun eigen manier te doen. Dankbaarheid maakt oneindig veel liefdes hormonen en geluksstofjes aan waardoor je hart vanzelf opent. 

Female power is female pleasure

Ga volledig in je vrouwelijke kracht staan (als je een vrouw bent), dit betekent dat je je vrouwelijkheid gaat omarmen. DIT was voor mij echt een EYE-opener. Jarenlang zat ik namelijk veel meer in mijn mannelijke energie waardoor het voor een man lastiger is contact te maken. Ik ging meer in mijn YIN (vrouwelijkheid) staan door mij vrouwelijker te kleden en op te maken, bewust te zijn van wanneer ik teveel wilde controleren en heel actief die stem in mijn hoofd die zei dat liefde eng is toe te spreken.

Vind vergelijkbare artikelen

astrologielove oilweegschaal

Deze artikelen vind je misschien ook interessant

Zo overleef jij Mercury Retrograde met gemak

Mercury Retrograde heeft nogal een slechte naam, ik kreeg al wat paniekerige DM's ;) Not to worry, een Retrograde periode kun je juist heel handig ...

Dit brengt nieuwe maan in Waterman jou

Iedere maand zijn er in de maanfases 2 hoogtepunten: de volle en de nieuwe Maan. Waar de volle Maan staat voor yang energie en jezelf laten zien, g...